Zuid-Afrika helpt Malawi bij het ontwikkelen van toerisme

© iStockphoto

Malawi en Zuid-Afrika gaan nauwer samenwerken om het toerisme in de regio te ontwikkelen. Beide landen hebben daartoe een akkoord ondertekend.

Zuid-Afrika en Malawi ondertekenden het samenwerkingsakkoord in de Malawische hoofdstad Lilongwe. Daarmee bevestigen ze formeel een samenwerking die al langer bestaat op het terrein, en die nu verder zal uitgebouwd worden.

Wild in beschermde gebieden

De Malawische minister van Toerisme Henry Mussa dankt Zuid-Afrika voor de voorbije steun, onder meer op het vlak van knowhow en hulp bij het aanvullen van wild in beschermde gebieden. Malawische parkwachters volgden ook hun opleiding aan het South Africa Wildlife College

Malawi biedt Zuid-Afrika dan weer mogelijkheden op het vlak van investeringen en toeristische activiteiten. De Zuid-Afrikaanse minister van Toerisme Tokozile Xasa ziet nog veel mogelijkheden op het vlak van directe vluchten, visa en de ontwikkeling van kmo’s.

Het samenwerkingsakkoord behelst onder meer marketing en promotie, investeringen, opleiding, beurzen en uitwisseling van informatie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content