Zondag was een topdag voor kusttoerisme

© Belga

Het mooie weer heeft dit weekend een massa dagjestoeristen naar de Belgische kust gelokt.

Vooral zondag was een absolute topdag voor het kusttoerisme. Dat meldt Geert Hoorens, regiomanager Kust bij Westtoer.

“Het was voor de kust natuurlijk een formidabel weekend. Dit weekend is een topweekend, van het soort waarvan we er in juli te weinig hadden”, aldus Hoorens. Dergelijke nazomerweekends veranderen weinig aan de matige zomer van 2012. Volgens Hoorens was het “een matige, Belgische zomer”, met een mooie afsluiter.

Dit topweekend voor het kusttoerisme verschilt wel enigszins van een typisch weekend tijdens de zomervakantie. “De dagjestoeristen komen nu vooral voor het strand, en pikken eventueel een restaurant mee. In de evenementen en de andere toeristische trekpleisters aan de kust zijn die mensen op dit moment minder geïnteresseerd”, weten ze bij Westtoer.

Het was opvallend dat er qua bezetting een zichtbaar verschil was tussen de verschillende kustgemeentes. “Dat is wel een typisch fenomeen voor een nazomerweekend. Tijdens de topmaanden is het overal een topbezetting. Nu zien we dat er toch meer concentratie is in centra zoals Nieuwpoort, Knokke, Blankenberge en Oostende. Daar speelt natuurlijk ook de mobiliteit een grote rol in”, legt Geert Hoorens uit.

De extra treinen richting kust zaten dit weekend eivol. Een groot aantal van die dagjestoeristen kiest dan voor de snelste weg naar het strand, en laat de andere kustgemeentes links liggen. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content