Mobiliteitsorganisatie Touring en mobiliteitsclub VAB verwachten vooral druk verkeer met kleinere files op zaterdag in Oostenrijk en Zwitserland, aangezien ook in delen van die landen de zomervakantie begint. Op de Belgische wegen wordt het vooral vrijdagnamiddag en zaterdagvoormiddag druk.

In België begint vrijdag de avondspits vroeger door de eerste vakantiegangers, klinkt het bij VAB. Het kan erg druk worden op de ring rond Brussel en de omgeving van Antwerpen. Ook zaterdagvoormiddag vormen zich files in de richting van de kust en in mindere mate in de richting van de Ardennen, waarschuwt Touring.

Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland

In Frankrijk start de zomervakantie pas op 5 juli, het land neemt dus nog niet deel aan de vakantie-uittocht. Vrijdag wordt het wel een drukke dag met kleinere files voor de omgeving van Parijs en zaterdag in het zuidoosten. Elders en op zondag worden geen problemen verwacht.

In Oostenrijk beginnen enkele deelstaten aan de vakantie. Daar verwachten Touring en VAB dan ook druk verkeer. De grootste knelpunten zijn de Fernpasstrasse bij de grenstunnel in Füssen en de Lermoosertunnel. Ook in enkele grote Zwitserse kantons begint de vakantie. Daardoor zal het vooral zaterdag aanschuiven zijn aan de Gotthardtunnel. De wachttijden kunnen er oplopen tot 2 à 3 uur.

Toenemende drukte vanaf 4 juli

In hun verkeersvooruitzichten voor de komende zomervakantie melden Touring en Europ Assistance dat de zomerdrukte begint toe te nemen vanaf het weekend van 4 tot 6 juli.

De weekends van 1-3 augustus en van 8-10 augustus worden zogenaamde "zwarte" weekends, met hinder voor zowel vertrekkend als terugkerend verkeer. Europ Assistance raadt aan het vertrek tijdens die dagen te vermijden en alternatieve routes te gebruiken.

Ook het weekend van 15-17 augustus blijft het druk, daarna wordt het opnieuw rustig richting zuiden. De drukte voor terugkerend verkeer blijft evenwel aanhouden tot eind augustus. (Belga/MS)

Mobiliteitsorganisatie Touring en mobiliteitsclub VAB verwachten vooral druk verkeer met kleinere files op zaterdag in Oostenrijk en Zwitserland, aangezien ook in delen van die landen de zomervakantie begint. Op de Belgische wegen wordt het vooral vrijdagnamiddag en zaterdagvoormiddag druk. In België begint vrijdag de avondspits vroeger door de eerste vakantiegangers, klinkt het bij VAB. Het kan erg druk worden op de ring rond Brussel en de omgeving van Antwerpen. Ook zaterdagvoormiddag vormen zich files in de richting van de kust en in mindere mate in de richting van de Ardennen, waarschuwt Touring.Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland In Frankrijk start de zomervakantie pas op 5 juli, het land neemt dus nog niet deel aan de vakantie-uittocht. Vrijdag wordt het wel een drukke dag met kleinere files voor de omgeving van Parijs en zaterdag in het zuidoosten. Elders en op zondag worden geen problemen verwacht. In Oostenrijk beginnen enkele deelstaten aan de vakantie. Daar verwachten Touring en VAB dan ook druk verkeer. De grootste knelpunten zijn de Fernpasstrasse bij de grenstunnel in Füssen en de Lermoosertunnel. Ook in enkele grote Zwitserse kantons begint de vakantie. Daardoor zal het vooral zaterdag aanschuiven zijn aan de Gotthardtunnel. De wachttijden kunnen er oplopen tot 2 à 3 uur.Toenemende drukte vanaf 4 juli In hun verkeersvooruitzichten voor de komende zomervakantie melden Touring en Europ Assistance dat de zomerdrukte begint toe te nemen vanaf het weekend van 4 tot 6 juli. De weekends van 1-3 augustus en van 8-10 augustus worden zogenaamde "zwarte" weekends, met hinder voor zowel vertrekkend als terugkerend verkeer. Europ Assistance raadt aan het vertrek tijdens die dagen te vermijden en alternatieve routes te gebruiken. Ook het weekend van 15-17 augustus blijft het druk, daarna wordt het opnieuw rustig richting zuiden. De drukte voor terugkerend verkeer blijft evenwel aanhouden tot eind augustus. (Belga/MS)