In de straten en parken van New York weerklinken deze zomer (inter)nationale beats. Verspreid door de stad worden op diverse openluchtlocaties gratis muziek- en dansoptredens georganiseerd. Van jazz in Harlem/Manhattan, tot rock in Brooklyn en als klap op de vuurpijl een gratis concert op 12 juli 2008 van rockband Bon Jovi in Central Park.

Het concert maakt deel uit van een serie activiteiten rondom het afscheid van het wereldbekende Yankee Stadium. De honkballers van de New York Yankees verwachten in de loop van 2009 hun nieuwe stadion in The Bronx te kunnen betreden. De 60.000 gratis concertkaarten zijn sinds 2 juli te verkrijgen bij diverse honkbalstadions in de stad en via MLB.com.

Dagelijks optredens

Wie het bijzondere openluchtconcert van de band uit New Jersey mist, hoeft niet te treuren. In het grootste park van New York worden tijdens 'Central Park Summer Stage' in juli en augustus bijna dagelijks optredens gehouden van verschillende aard.

River tot River festival

Daarnaast kunnen bezoekers in Manhattan tot en met medio september naar verschillende muziekoptredens van het 'River to River festival', dat na 9/11 in het leven is geroepen om Lower Manhattan weer 'kleur' te geven.

Beats

Battery Park, het World Financial District en South Streat Seaport - de kade van New York - vormen een bijzonder toneel voor nationale en internationale beats. Jazzliefhebbers kunnen op 23 en 24 augustus hun hart ophalen in Harlem en de Lower East Side in Manhattan tijdens het 'Charlie Parker Jazz festival'.

Celebrate Brooklyn

In de stadswijk Brooklyn en het daarbij behorende Coney Island, kunnen toeristen deze zomer gratis swingen tijdens 'Celebrate Brooklyn', het 'Siren Music Festival', de 'Seaside Summer Concert Series' en de 'McCarren Park Pool Parties'. Maar ook in de stadswijk Queens kunnen de voetjes van de vloer tijdens het 'Jamaica JAMS Festival' op 1 en 2 augustus.

Muziektours

Naast de gratis te bezoeken concerten kunnen bezoekers in New York ook diverse muziektours boeken, waarbij meestal een belangrijke rol is weggelegd voor de stadswijk The Bronx - dat ook wel als de geboorteplaats van de hip-hop wordt beschouwd.

Informatie
Visit New York

In de straten en parken van New York weerklinken deze zomer (inter)nationale beats. Verspreid door de stad worden op diverse openluchtlocaties gratis muziek- en dansoptredens georganiseerd. Van jazz in Harlem/Manhattan, tot rock in Brooklyn en als klap op de vuurpijl een gratis concert op 12 juli 2008 van rockband Bon Jovi in Central Park.Het concert maakt deel uit van een serie activiteiten rondom het afscheid van het wereldbekende Yankee Stadium. De honkballers van de New York Yankees verwachten in de loop van 2009 hun nieuwe stadion in The Bronx te kunnen betreden. De 60.000 gratis concertkaarten zijn sinds 2 juli te verkrijgen bij diverse honkbalstadions in de stad en via MLB.com. Dagelijks optredensWie het bijzondere openluchtconcert van de band uit New Jersey mist, hoeft niet te treuren. In het grootste park van New York worden tijdens 'Central Park Summer Stage' in juli en augustus bijna dagelijks optredens gehouden van verschillende aard.River tot River festivalDaarnaast kunnen bezoekers in Manhattan tot en met medio september naar verschillende muziekoptredens van het 'River to River festival', dat na 9/11 in het leven is geroepen om Lower Manhattan weer 'kleur' te geven.BeatsBattery Park, het World Financial District en South Streat Seaport - de kade van New York - vormen een bijzonder toneel voor nationale en internationale beats. Jazzliefhebbers kunnen op 23 en 24 augustus hun hart ophalen in Harlem en de Lower East Side in Manhattan tijdens het 'Charlie Parker Jazz festival'.Celebrate BrooklynIn de stadswijk Brooklyn en het daarbij behorende Coney Island, kunnen toeristen deze zomer gratis swingen tijdens 'Celebrate Brooklyn', het 'Siren Music Festival', de 'Seaside Summer Concert Series' en de 'McCarren Park Pool Parties'. Maar ook in de stadswijk Queens kunnen de voetjes van de vloer tijdens het 'Jamaica JAMS Festival' op 1 en 2 augustus.MuziektoursNaast de gratis te bezoeken concerten kunnen bezoekers in New York ook diverse muziektours boeken, waarbij meestal een belangrijke rol is weggelegd voor de stadswijk The Bronx - dat ook wel als de geboorteplaats van de hip-hop wordt beschouwd.InformatieVisit New York