Zo overtuig je niet-voetbalfans om mee te gaan naar het EK

Voor voetbalfans ligt de bestemming van de vakantie al vast, maar lang niet iedereen maak je blij met een voetbalwedstrijd. Hoe kan je niet-voetballiefhebbers overtuigen om toch mee te gaan naar het EK in Frankrijk? expedia.be selecteerde een aantal leuke activiteiten die niets met voetbal te maken hebben in elk van de voetbalsteden.

Voor voetbalfans ligt de bestemming van de vakantie al vast, maar lang niet iedereen maak je blij met een voetbalwedstrijd. Hoe kan je niet-voetballiefhebbers overtuigen om toch mee te gaan naar het EK in Frankrijk? expedia.be selecteerde een aantal leuke activiteiten die niets met voetbal te maken hebben in elk van de voetbalsteden.

De steden waar België zeker speelt

Lyon
Lyon© iStockphoto

Roze huizen en roze taartjes in Lyon (13 juni België – Italië)

Een bezoek aan Lyon is niet compleet zonder een bezoekje aan de oude stad. In het authentieke Vieux Lyon wordt je terug gekatapulteerd in de tijd. Je kan uren rondzwerven in meer dan 200 smalle straatjes. De vele trapjes, kleine pleintjes en karakteristieke roze huizen maken Vieux Lyon heel charmant.

Voor zoetekauwen zijn de tartes à la praline een must. Niet de pralines zoals wij die kennen (bonbons au chocolat bij de Fransen) maar een lokale specialiteit: amandelen omwikkeld met roze karamel. Een uitstekend adresje om deze delicatesse te proeven is La Tour Rose, waar je ook kan overnachten.

Bordeaux
Bordeaux© Expedia

Wellness met zicht op Bordeaux (18 juni België – Ierland)

Als je niet van voetbal houdt, ben je misschien wel fan van… wellness? Terwijl partnerlief zich de longen uit het lijf roept tijdens België-Ierland, kan jij ontspannen met een fenomenaal uitzicht op de daken van Bordeaux en het Grand Théâtre. Eerst genieten van de wellness van het Grand Hotel de Bordeaux ‘Bains de Léa’ en nadien afsluiten met een versgeperst sapje op het dakterras.

Nice
Nice© Expedia

Op cruise door Nice (22 juni Zweden – België)

Met de Nice Car kan je rondcruisen in Nice met de wind in je haren. Met deze kleine azuurblauwe wagentjes die eruitzien als lachende haaien – de vriendelijke variant – kan je de Franse Riviera verkennen. De gps leidt je door de stad en de ingebouwde audiogids geeft je de nodige achtergrondinfo in een taal naar keuze. Het comfort van een gegidste rondleiding maar dan met de luxe om op je eigen tempo de stad te kunnen verkennen.

De steden waar België hopelijk speelt

In het geval de Belgen bij de eerste drie van hun poule eindigen, en ook daarna doorstoten, zullen ze volgende steden aandoen:

1ste plaats in poule: Parijs – Bordeaux – Marseille

2de plaats in poule: Toulouse – Rijsel – Lyon

3de plaats in poule: Lyon – Parijs – Marseille of Lens – Marseille – Lyon

De finale wordt gespeeld op 10 juli in Parijs (Saint-Denis).

Parijs
Parijs© Expedia

Parijs

Net als in Nice kan je zelf op stap om Parijs op je eigen tempo en van een andere kant te leren kennen. Niet vanuit de wagen hier, maar vanuit een bootje. Bij Marin d’eau douce kan je elektrische bootjes huren om vanuit kikkerperspectief Parijs te ontdekken. Op aanvraag kan het bootje bovendien uitgerust worden met een picknicktafel voor een drijvende lunch. Je kan zelf eten meebrengen of er kan een goed gevulde picknickmand voorzien worden.

Marseille
Marseille© Expedia

Marseille

Marseille, zijn haven, zijn kleine straatjes, zijn musea… Waarom niet van de gelegenheid gebruikmaken om Le Corbusier’s Cité radieuse te bezoeken? Dit vernieuwende woonsysteem drukte zijn architecturale stempel op het Marseille van de jaren 40. Het voor die tijd zeer innovatieve gebouw is vrij toegankelijk voor gratis bezoeken.

Toulouse_Copyright_Expedia
Toulouse_Copyright_Expedia© Expedia

Toulouse

Liever zelf sporten dan voetbal kijken? Dan is het Granhòta centrum in Toulouse iets voor jou. Zij bieden o.a. stadsspelen aan om de oude stad vanuit een origineel standpunt te leren kennen. In hun aanbod ook kanovaren, kajakken, mountainbiken, klimsporten, en dat allemaal in de prachtige Midi-Pyrénées.

Lens
Lens© Epa

Lens

Wist je dat het Louvre een klein broertje heeft? In Lens kan je het Musée Louvres-Lens bezoeken, dat je met zijn semi-permanente tentoonstellingen laat proeven van de collecties van zijn grote broer, het Louvre. Dit cultureel heiligdom – gebouwd op een voormalige UNESCO mijnsite – stelt daarnaast ook fantastische tijdelijke nationale en internationale collecties tentoon.

Lille
Lille© Expedia

Rijsel

De dichtstbijzijnde EK stad is Rijsel/Lille. Ontdek het als nooit tevoren vanuit een charmant 2PK’tje. Tradi’Balade biedt 4 originele gegidste rondleidingen aan in de stad, vanuit een 2PK inclusief chauffeur/gids. Die brengt de geschiedenis en ziel van Lille tot leven met boeiende anekdotes. Bij mooi weer kan het dak eraf en bij honger, dorst of een ‘goestingske’ kan je na de tour genieten van lokale producten, Noord-Franse bieren, chocolade, artisanale wafels en champagne.

Saint-Denis
Saint-Denis© Epa

Saint-Denis

Voor de Rode Duivels is deze stad de ultieme droom: in het Stade de France in Saint-Denis, een voorstad van Parijs, wordt immers de finale van het EK gespeeld. Naast het stadion staat Saint-Denis bekend om zijn street art. In de street art tours kan je de verschillende stijlen ontdekken, zoals sticker art, traditionele of sjabloon graffiti, en zelfs street poster art en beeldhouwwerken. De Plaine Commune regio is echt uitgegroeid tot een openluchtmuseum. Er worden dan ook regelmatig gegidste rondleidingen georganiseerd door de toeristische dienst, en stadscruises op het Canal Saint-Denis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content