Zo los je een jetlag op in drie minuten

© iStock

Terug van een verre bestemming en heb je een flink tijdsverschil te overbruggen? Er zou een oplossing bestaan die niet eens veel tijd in beslag neemt. Je moet er wel drie minuten klappertanden voor overhebben.

Cryotherapie zou slaapproblemen verbeteren, stress verminderen en significant helpen bij het verwerken van het jetlag. Dat klinkt wel als een sprookje, maar net als in elk mooi verhaal is er eerst een beproeving die je moet doorstaan: de therapie beroept zich op extreem lage temperaturen. Om een jetlag te bestrijden, moet je dan drie minuten doorbrengen in een kamer waar een temperatuur heerst van -160°C.

Drie minuten kou verbijten

Behalve sokken, slippers en een gezichtsmasker om je neus en mond te bedekken draag je maar weinig. Je kan kiezen tussen zwemkledij of je ondergoed, maar verwacht je niet aan een warme bontjas.

Je gaat doorheen twee kamers: de eerste is met zijn temperatuur van -60°C een milde kennismaking met de kou, de tweede is de real deal. In de laatste kamer, waar de temperatuur 160 graden onder nul is, mag je maximaal drie minuten doorbrengen. Na een behandeling ben je 25 tot 55 euro kwijt, net als de vermoeide blik in je ogen.

(EK via travelandleisure)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content