Zo gaan Belgen op roadtrip

© REUTERS

Een roadtrip is een fantastische manier om veel van je bestemming te zien. Dat weten ook de Belgen, want we huren vaak een auto op onze reisbestemming. Een onderzoek stelt: het hele gezin gaat mee, we zijn verzot op de Amerikaanse highways en… we verdwalen massaal.

Een onderzoek van het autoverhuurbedrijf Sunny Cars heeft enkele opmerkelijke resultaten opgeleverd: we rijden niet graag in rondjes, nemen het hele gezin mee op sleeptouw en zijn verkleefd met onze GPS

One way

Aankomen op het vliegveld, een huurauto ophalen en hem na je roadtrip teruggeven op een ander vliegveld, ettelijke kilometers verder: we vinden het een prima reisformule. Zo kan je namelijk meerdere delen van een land zien, maar bespaar je heel wat tijd doordat je niet hetzelfde traject helemaal terug moet rijden. De populairste one ways voor Belgen zijn:

  1. Porto – Lissabon
  2. Los Angeles – Phoenix
  3. San Francisco – Los Angeles
  4. San Francisco – Phoenix
  5. Orlando – Miami

Kinderen reizen mee

We laten onze kinderen niet zo graag achter wanneer we op vakantie vertrekken, maar waarom zouden we ook? Zo goed als elke auto heeft toch een achterbank die gevuld kan worden met onze oogappels. Een roadtrip met de kinderen is dan ook erg populair bij de Belgen, zeker in Spanje. Daar worden immers de meeste kinderzitjes bijgeboekt.

GPS

Ofwel is het extreem slecht gesteld met ons gevoel voor coördinatie, ofwel kennen onze noorderburen de weg naar hun camping in het Zuiden van Frankrijk ondertussen wel van buiten, want wij huren beduidend vaker dan hen een GPS wanneer we ook een auto huren. De top 5 bestemmingen waar een GPS het meest wordt geboekt is:

  1. Malaga
  2. Alicante
  3. Madrid
  4. Tenerife
  5. Barcelona

(EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content