Zo bestrijd je de post-holiday blues

Zo bestrijd je de post-holiday blues
© iStock

(KS)

Kom thuis in een proper huis © iStock

Het is het laatste wat je wil vlak voor je van je welverdiende rust wil gaan genieten op een strandstoel, maar zorg ervoor dat je huis opgeruimd en gepoetst is voor je vertrekt. Je toekomstige post-vakantie jij die hélemaal geen zin heeft om weer te gaan werken zal je dankbaar zijn.

Plan alvast je volgende trip © iStock

Deze lijkt evident, maar wanneer je net veel geld uitgegeven hebt aan een dure vakantie of je mailbox om aandacht schreeuwt na twee weken verwaarlozing is een tocht naar het reisbureau het laatste waar je aan denkt. Toch kan iets om naar uit te kijken hebben heilzaam werken.

Hou het avontuur levend © iStock

Ben je op vakantie voor het eerst gaan diepzeeduiken of heb je je angst voor wilde paarden overwonnen? Avontuur hoeft zich niet te beperken tot je vakantie. Probeer eens een nieuwe sport uit, leer een vreemde taal of schrijf je in voor motorrijlessen

Hou contact met je nieuwe vrienden © iStock

Niet alleen kunnen jullie zo die snorkelverhalen die je collega's al lang beu zijn blijven oprakelen, het is altijd inspirerend om een gevarieerde vriendenkring te hebben. Bovendien betekent een goed contact met mensen uit Barcelona misschien wel een gratis slaapplaats in die Spaanse stad!

Omarm een gezonde levensstijl © iStock

De kans is groot dat je op vakantie te veel gegeten, gedronken en genikst hebt. Waar zijn vakanties anders voor? Toch is het belangrijk om terug de gezonde draad op te pakken eens thuisgekomen. Niet alleen maakt sporten endorfines vrij en word je van suikerrijk eten alleen maar ellendiger op termijn.

Zorg voor een bufferdag © iStock

Slechtste idee ooit: de dag nadat je teruggekomen bent van vakantie weer aan het werk gaan. Een bufferdag is nooit een overbodige luxe om je koffers uit te pakken, je souvenirs een plaats te geven, je was te doen en een nachtje vroeg onder de wol te kruipen.

Orden je slaappatroon © iStock

Ook als je geen jetlag hebt is het essentieel om zo snel mogelijk terug over te schakelen op een normaal ritme, zelfs al moet je nog niet meteen naar je werk toe.

Deel je ervaringen © iStock

Selecteer je mooiste foto's, deel de leukste restauranttips en schrijf je spannendste verhalen uit op een blog of een worddocument. Zo vergeet je die reis nooit meer!