Zinderende zomer in Massachusetts

Deze zomer barst het festivalseizoen weer los in de Amerikaanse staat Massachusetts. Er valt werkelijk overal wel iets te beleven op het gebied van muziek, entertainment, kunst en cultuur.

Summer of love Carnival in Provincetown
Van 16 tot en met 22 augustus 2009 vindt in het stadje Provincetown op Cape Cod het jaarlijkse “Carnival” plaats. Dit Gay, Lesbian & Transgender evenement is een populaire publiekstrekker. Gedurende de week zullen er vele activiteiten worden georganiseerd zoals feesten, exposities en theatervoorstellingen.

Absoluut hoogtepunt van de week is de parade. De parade wordt gezien als de “Mardi gras” van Massachusetts. Veel kleurrijke persoonlijkheden zullen hun trots uitdragen en er alles aan doen om samen met de bewonderaars een onvergetelijk evenement te creëren.

Tanglewood Muziek Festival
Tijdens het jaarlijkse Tanglewood muziekfestival (3 juli – 6 september) in Lennox, het hartje van de groene Berkshires, komen meer dan 300.000 muziek- en kunstliefhebbers van over de hele wereld samen om te genieten van vele vormen van podiumkunsten. Artiesten zoals James Taylor, Tony Bennet en Diana Krall zullen het podium beklimmen.

Ook aan klassieke muziekliefhebbers wordt gedacht door de vele meesterwerken van Mozart en Beethoven waarvan te genieten valt.

Whaling City FestivalVoor de 40ste keer wordt in de stad New Bedford het traditionele “Whaling City Festival” georganiseerd. Dit auto- en motoren evenement, dat plaatsvindt van 10 tot en met 12 juli 2009, is een walhalla voor iedereen die van snelheid en power houdt. Behalve het bekijken wordt er ook geracet met de voertuigen.

Massachusetts lanceert website “Worldfest”Massachusetts Office of Travel & Tourism heeft een website gecreëerd waar diverse multiculturele evenementen te vinden zijn die plaatsvinden deze zomer, het zogenaamde Worldfest 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content