Zes toeristen komen om in Keniaans natuurpark

In Hell’s Gate National Park in Kenia zijn zeker zes toeristen om het leven gekomen toen ze in het spectaculaire klovensysteem van het natuurpark verrast werden door een plotse vloedgolf. Er is ook nog een vermiste.

De kloven gelden als een topattractie voor toeristen en filmcrews. Angelina Jolie draaide er ooit scènes voor de film ‘Tomb Raider’. Maar bij zware regenval kan het een gevaarlijke plek worden. Bij stevige regenbuien na een periode van droogte kunnen de kloven veranderen in een kolkende water- en modderstroom. Zo ook zondag. De toeristen werden meegesleurd door de watermassa.

Zes toeristen komen om in Keniaans natuurpark
© Nao Iizuka, Wikicommons

Een lid van de groep kon zich redden en sloeg alarm. De reddingsdiensten startten met onder meer een helikopter meteen een zoekactie. Minstens zes lijken zijn intussen geborgen. Volgens onbevestigde berichten zijn de slachtoffers Kenianen en een buitenlander van wie de nationaliteit niet gekend is.

Bij een gelijkaardig ongeval in 2012 in het natuurpark op nauwelijks 100 kilometer ten noordwesten van de Keniaanse hoofdstad Nairobi vielen zeven doden. Sindsdien zijn er duidelijk aangegeven nooduitgangen uit het klovensysteem, aldus de KWS. Nadat het ongeval bekend geworden was, is het park voor bezoekers gesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content