Zes stranden bij Barcelona weer open na sluiting wegens haaien

© iStockphoto

Zes stranden bij Barcelona zijn opengegaan voor baders nadat ze de dag daarvoor gesloten waren vanwege de aanwezigheid van drie kleine blauwe haaien.

“Ze werden deze morgen heropend” want de patrouilleboten hebben geen haaien meer gezien, zei een woordvoerder van het Spaanse Rode Kruis.

Op twee stranden van het toeristische stadje El Masnou en op vier stranden van het naburige Premia del Mar werd de groene vlag gehesen.

Twee boten van het Rode Kruis blijven patrouilleren om een eventuele terugkeer van de haaien op te merken, preciseerde de woordvoerder.

De zes Catalaanse stranden werden gesloten nadat redders alarm hadden geslagen. Ze hadden een blauwe haai bij het strand opgemerkt en zagen dan dat hij vergezeld was van nog twee andere exemplaren, die een meter tot anderhalve meter lang waren.

Van de blauwe haai “is bekend dat hij mensen en boten heeft aangevallen”. Hij wordt “als een gevaarlijke soort beschouwd” volgens het natuurhistorische museum van Florida, dat aanvallen door haaien registreert. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content