Reisplatform Lonely Planet deed rondvraag bij zijn fans op Facebook en verzamelde zes speciale souvenirs. De meeste zijn echter niet te koop.

Een reispartner

Een vriend of vriendin om je reis verder mee te zetten, is het meest populaire souvenir volgens de fans van Lonely Planet.

Ervaring

Een beetje melig, maar het klopt meestal wel. De ervaring die je opdoet tijdens een reis, neem je nog mee voor de rest van je leven.

Een ongeluk

Uit de poll blijkt ook dat reissouvenirs niet altijd moeten verwijzen naar positieve ervaringen. Zo zijn bizarre ongelukken - die goed zijn afgelopen - een van de meest gewaardeerde souvenirs. Denk daar maar als u in het ziekenhuis in Thailand ligt met een beet van een pijlstaartrog.

Tatoeages

Soms is een tatoeage een mooie herinnering aan je reis, soms is het eerder een reminder aan hoe je dronken je was, maar het is in ieder geval iets dat je zal bijblijven.

Een geschenk van een vreemde

Er wordt vaak gezegd dat het verhaal achter het souvenir belangrijker is dan het object zelf. Zo hebben heel wat mensen ook gestemd op een souvenir gekregen door een lokale bewoner of medereiziger die ze voordien niet kenden.

Toevallige souvenirs
Objecten die eigenlijk niet bedoeld zijn als souvenir, maar het wel geworden zijn. Denk maar aan de sleutel van een hotelkamer of een steen dat achteraf een fossiel bleek te zijn.

(RDM)


Reisplatform Lonely Planet deed rondvraag bij zijn fans op Facebook en verzamelde zes speciale souvenirs. De meeste zijn echter niet te koop. Een reispartner Een vriend of vriendin om je reis verder mee te zetten, is het meest populaire souvenir volgens de fans van Lonely Planet. Ervaring Een beetje melig, maar het klopt meestal wel. De ervaring die je opdoet tijdens een reis, neem je nog mee voor de rest van je leven. Een ongeluk Uit de poll blijkt ook dat reissouvenirs niet altijd moeten verwijzen naar positieve ervaringen. Zo zijn bizarre ongelukken - die goed zijn afgelopen - een van de meest gewaardeerde souvenirs. Denk daar maar als u in het ziekenhuis in Thailand ligt met een beet van een pijlstaartrog. Tatoeages Soms is een tatoeage een mooie herinnering aan je reis, soms is het eerder een reminder aan hoe je dronken je was, maar het is in ieder geval iets dat je zal bijblijven. Een geschenk van een vreemde Er wordt vaak gezegd dat het verhaal achter het souvenir belangrijker is dan het object zelf. Zo hebben heel wat mensen ook gestemd op een souvenir gekregen door een lokale bewoner of medereiziger die ze voordien niet kenden. Toevallige souvenirs Objecten die eigenlijk niet bedoeld zijn als souvenir, maar het wel geworden zijn. Denk maar aan de sleutel van een hotelkamer of een steen dat achteraf een fossiel bleek te zijn. (RDM)