Zes op de tien Belgen reizen graag alleen

© iStockphoto

Wordt solo reizen dé vakantietrend van 2015? Dat zou best wel eens kunnen, zo blijkt uit de resultaten van een Europees onderzoek van GoEuro.

Meer dan de helft van de ondervraagde Europeanen vertrekt graag alleen op avontuur. België staat zelfs op de tweede plaats in de rangschikking.

GoEuro, de gratis vergelijkingswebsite voor reizen via vliegtuig, trein en bus tussen steden en dorpen in Europa, vroeg aan reizigers in tien Europese landen of ze graag alleen reizen. De resultaten zijn opvallend.

Zo trekken meer dan 6 op 10 Belgen graag solo de wijde wereld in. Daarmee staat ons land op een gedeelde tweede plek, samen met Duitsland. Alleen de Zwitsers reizen nog liever alleen (74%). De top 3 wordt afgesloten door Oostenrijk (60%). Portugezen zijn blijkbaar het minst avontuurlijk. Amper 46% van onze ondervraagde zuiderburen pakt graag alleen zijn koffers.

Nieuwe mensen leren kennen

Ook opvallend: Italianen (95%) en Zwitsers (91%) zijn veruit het meest geïnteresseerd om op reis nieuwe mensen te leren kennen. België zit deze keer in de middenmoot, met 75% van onze landgenoten die openstaat voor nieuwe vrienden in het buitenland. De Britten en Fransen bengelen met amper 54% helemaal onderaan.

Leukste solobestemmingen

GoEuro maakte ook een lijstje met bestemmingen die ideaal zijn voor soloreizigers. Zo kan je bijvoorbeeld perfect op je eentje genieten van de stranden van Cabo San Lucas (Mexico) of Antsiranana (Madagascar). Maar ook ultramoderne steden als Abu Dhabi of Singapore verwelkomen soloreizigers met open armen.

In het artikel De geneugten van het alleen reizen vraagt reisjournalist Mark Gielen zich af of alleen reizen de verdoemenis van de eenzame ziel is of de rijkdom van de superieure ervaring.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content