Zes Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen mogen naar Cuba vliegen

© iStockphoto

Zes Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen kunnen vanaf komende herfst rechtstreekse vluchten inleggen van en naar Cuba. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Transport bekendgemaakt.

De betrokken maatschappijen zijn American Airlines, Frontier Airlines, Jetblue Airways, Silver Airways, Southwest Airlines en Sun Country Airlines. Zij kunnen vanaf de herfst vliegen vanuit vijf Amerikaanse steden (Miami, Fort Lauderdale, Chicago, Minneapolis/St. Paul en Philadelphia) naar negen luchthavens op Cuba (niet naar de hoofdstad Havana).

Havana-route

Naar elke Cubaanse luchthaven kunnen tot tien heen- en terugvluchten per dag worden uitgevoerd. De Cubaanse hoofdstad Havana zit nog niet in het pakket. Er zullen twintig heen- en terugvluchten mogelijk zijn naar de hoofdstad, maar er zijn aanvragen binnengekomen voor zestig. Het ministerie van Transport zal binnenkort bekendmaken welke luchtvaartmaatschappijen een Havana-route krijgen.

Diplomatieke banden

Meer dan 50 jaar lang waren er geen regelmatige commerciële vluchten tussen de VS en Cuba. Beide landen leefden al die tijd op gespannen voet met elkaar, na de socialistische revolutie van Fidel Castro. Sinds eind 2014 zijn de diplomatieke banden echter hersteld. Begin mei meerde voor het eerst in decennia al een Amerikaans cruiseschip aan in een Cubaanse haven. (Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content