Zes alpinisten vermist in Verenigde Staten

© Thinkstock

In de Amerikaanse staat Washington zijn zes alpinisten al sinds donderdag vermist. Volgens de Amerikaansezender NBC hebben reddingsdiensten tot nu toe enkel hun uitrusting kunnen terugvinden, waardoor vermoed wordt dat de zes bergbeklimmers om het leven zijn gekomen.

In de Amerikaanse staat Washington zijn zes alpinisten al sinds donderdag vermist. Volgens de Amerikaanse zender NBC hebben reddingsdiensten tot nu toe enkel hun uitrusting kunnen terugvinden, waardoor vermoed wordt dat de zes bergbeklimmers om het leven zijn gekomen. “Alles wijst erop dat er geen redelijke kans bestaat om hen levend terug te vinden”, verklaarde Fawn Bauer, opzichter van het Mount Rainier National Park.

Woensdag hebben de zes alpinisten, onder wie ook twee gidsen, via hun satelliettelefoon voor het laatst een teken van leven gegeven, aldus nog NBC. Sinds vrijdag proberen reddingswerkers hen terug te vinden.

De Mount Rainier, een actieve vulkaan met een hoogte van 4.392 meter, is de hoogste berg van de Amerikaanse deelstaat Washington (noordwesten van de VS). (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content