Het systeem wordt de volgende maanden getest. Via het project wil de luchthaven tijd besparen. Het betreft een samenwerking tussen Brussels Airport en de luchtvaartgroep Brussels Airlines.

Reizigers kunnen zichzelf al inchecken via self-check-in-machines in de vertrekhal of online voor ze naar de luchthaven vertrekken. Het nieuwe systeem laat de passagier nu toe om ook zijn ruimbagage zelf in te checken, zonder extra kosten.

Gebruiksgemak

Brussels Airport is een van de eerste Europese luchthavens die automatische check-in-systemen voor ruimbagage inbouwt. De passagier plaatst eerst zijn koffer op een band met weegschaal en scant zijn boarding pass aan het toestel.

Het toestel weegt en controleert vervolgens automatisch de afmetingen van de bagage en print het bagagelabel dat de reiziger aan zijn bagage bevestigt. Daarna start de ingecheckte koffer het normale traject via het bagagesorteersysteem van de luchthaven tot in het vliegtuig.

Indien de bagage zwaarder weegt dan het toegelaten gewicht of niet voldoet aan de afmetingen, wordt de passagier tijdens de testfase doorverwezen naar een bemande balie. Ook passagiers met meerdere stuks bagage worden momenteel nog doorverwezen.

Tijdens de proefperiode, die tot de zomer loopt, zullen in de vertrekhal van Brussels Airport twee toestellen staan waarmee reizigers hun bagage kunnen inchecken.

"We zullen tijdens de testfase uitvoerig het gebruiksgemak van de technologie testen", zegt Peter Cornillie van Brussels Airlines. "Als de resultaten positief zijn, wordt het systeem een permanente check-in-optie voor al onze passagiers die binnen Europa reizen." (Belga/MS)

Het systeem wordt de volgende maanden getest. Via het project wil de luchthaven tijd besparen. Het betreft een samenwerking tussen Brussels Airport en de luchtvaartgroep Brussels Airlines. Reizigers kunnen zichzelf al inchecken via self-check-in-machines in de vertrekhal of online voor ze naar de luchthaven vertrekken. Het nieuwe systeem laat de passagier nu toe om ook zijn ruimbagage zelf in te checken, zonder extra kosten. Gebruiksgemak Brussels Airport is een van de eerste Europese luchthavens die automatische check-in-systemen voor ruimbagage inbouwt. De passagier plaatst eerst zijn koffer op een band met weegschaal en scant zijn boarding pass aan het toestel. Het toestel weegt en controleert vervolgens automatisch de afmetingen van de bagage en print het bagagelabel dat de reiziger aan zijn bagage bevestigt. Daarna start de ingecheckte koffer het normale traject via het bagagesorteersysteem van de luchthaven tot in het vliegtuig. Indien de bagage zwaarder weegt dan het toegelaten gewicht of niet voldoet aan de afmetingen, wordt de passagier tijdens de testfase doorverwezen naar een bemande balie. Ook passagiers met meerdere stuks bagage worden momenteel nog doorverwezen. Tijdens de proefperiode, die tot de zomer loopt, zullen in de vertrekhal van Brussels Airport twee toestellen staan waarmee reizigers hun bagage kunnen inchecken. "We zullen tijdens de testfase uitvoerig het gebruiksgemak van de technologie testen", zegt Peter Cornillie van Brussels Airlines. "Als de resultaten positief zijn, wordt het systeem een permanente check-in-optie voor al onze passagiers die binnen Europa reizen." (Belga/MS)