Dat meldt het Amerikaanse dierenpark volgens de zender Fox5 San Diego. Over de hele wereld zijn nog drie gekende noordelijke witte neushoorns over, klonk het nog.

Nola werd verzorgd voor een bacteriële infectie en leeftijdsgebonden gezondheidsproblemen. De afgelopen 24 uur verslechterde haar toestand en werd beslist tot euthanasie over te gaan, aldus de zoo op de Facebook-pagina. Het dier was sinds 1989 in de zoo.

Het dierenpark werkt nauw samen met het reservaat Ol-Pejeta in Kenia, om de witte neushoorn niet te laten uitsterven. In juli is in een Tsjechische zoo nog een noordelijke witte neushoorn gestorven. (Belga)

Dat meldt het Amerikaanse dierenpark volgens de zender Fox5 San Diego. Over de hele wereld zijn nog drie gekende noordelijke witte neushoorns over, klonk het nog. Nola werd verzorgd voor een bacteriële infectie en leeftijdsgebonden gezondheidsproblemen. De afgelopen 24 uur verslechterde haar toestand en werd beslist tot euthanasie over te gaan, aldus de zoo op de Facebook-pagina. Het dier was sinds 1989 in de zoo. Het dierenpark werkt nauw samen met het reservaat Ol-Pejeta in Kenia, om de witte neushoorn niet te laten uitsterven. In juli is in een Tsjechische zoo nog een noordelijke witte neushoorn gestorven. (Belga)