In België bestaan nog niet veel vakanties die specifiek voor singles zijn ontwikkeld. Single Sail and Sun organiseert voor juni en september een zeilvakantie voor vrijgezellen in Kroatië.

Onder leiding van een ervaren Vlaamse schipper die het gebied goed kent, vaart u aan boord van een 15 m lang modern zeiljacht langs de Adriatische kust met meer dan duizend eilandjes, eeuwenoude steden en pittoreske haventjes.

Er zijn aan boord vijf kajuiten plus een woonkamer en er kunnen maximaal tien deelnemers mee. De dag begint telkens met een ontbijt aan boord en eventueel een frisse duik in het water. Vervolgens zeilt u naar een lunchplek waar u rustig van de zon en de zee kunt genieten.

Rond 17 uur komt u aan in een van de gezellige jachthaventjes waar 's avonds gezamenlijk in een restaurant gegeten wordt. De deelnemers boeken zelf een vlucht naar Zadar (onder andere Ryanair vliegt daarop), worden daar opgehaald en naar de jachthaven van Sukosan gebracht waar ze inschepen op het zeiljacht.

De reis vindt dit jaar tweemaal plaats: van 15 tot 22 juni en van 14 tot 21 september. De week kost 750 euro voor het gebruik van de boot, de kajuit, de schipper en het bedlinnen. De vlucht en maaltijden zijn voor eigen rekening. (MS)

In België bestaan nog niet veel vakanties die specifiek voor singles zijn ontwikkeld. Single Sail and Sun organiseert voor juni en september een zeilvakantie voor vrijgezellen in Kroatië. Onder leiding van een ervaren Vlaamse schipper die het gebied goed kent, vaart u aan boord van een 15 m lang modern zeiljacht langs de Adriatische kust met meer dan duizend eilandjes, eeuwenoude steden en pittoreske haventjes. Er zijn aan boord vijf kajuiten plus een woonkamer en er kunnen maximaal tien deelnemers mee. De dag begint telkens met een ontbijt aan boord en eventueel een frisse duik in het water. Vervolgens zeilt u naar een lunchplek waar u rustig van de zon en de zee kunt genieten. Rond 17 uur komt u aan in een van de gezellige jachthaventjes waar 's avonds gezamenlijk in een restaurant gegeten wordt. De deelnemers boeken zelf een vlucht naar Zadar (onder andere Ryanair vliegt daarop), worden daar opgehaald en naar de jachthaven van Sukosan gebracht waar ze inschepen op het zeiljacht. De reis vindt dit jaar tweemaal plaats: van 15 tot 22 juni en van 14 tot 21 september. De week kost 750 euro voor het gebruik van de boot, de kajuit, de schipper en het bedlinnen. De vlucht en maaltijden zijn voor eigen rekening. (MS)