Zeewater is nog te koud

© Belga

Het zeewater is iets te koud voor de tijd van het jaar. Dat zeggen weerman Geert Naessens en An Beun van de kustreddingsdiensten (IKWV).

“We denken dat het water ongeveer een twaalftal graden heeft. Dat is toch enkele graden frisser dan normaal voor deze tijd van het jaar”, alsdus Beun. Voor problemen voor de baders zorgt dat voorlopig niet.

“Het water is echt gewoon te koud. Weinigen wagen zich in zee, dus problemen met bijvoorbeeld onderkoelingsverschijnselen zijn er niet.”

Bij het IKWV denken ze zelfs dat het water doorheen het hele jaar niet zijn normale temperatuur zal bereiken als zonnig en warm weer uitblijft.

Volgens weerman Naessens, die onder meer het weerbericht verzorgt voor Radio 2 West-Vlaanderen, is er echt geen reden tot paniek. “Het water is een à twee graden frisser, maar dat is niet abnormaal. Dat het de voorbije dagen frisser was aan de kust, heeft niets te maken met het zeewater. Het zijn de noordelijke winden die vooral zorgen voor de lage gevoelstemperatuur”, besluit Naessens. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content