Zandsculpturenfestival verhuist van Blankenberge naar Oostende

© Belga

Het zandsculpturenfestival ruilt Blankenberge in voor Oostende.

Het zandsculpturenfestival ruilt Blankenberge in voor Oostende. Dat bevestigt organisator en bezieler Alexander Deman. Er is een overeenkomst gesloten voor vijf jaar met de ‘Stad aan Zee’.

Het zandsculpturenfestival vond de voorbije acht jaar plaats in Blankenberge. “Oostende is de meest centraal gelegen badplaats van onze kust”, merkt Deman op. “We zijn trots het evenement hier gedurende minimum vijf jaar te presenteren aan het grote publiek, en dankbaar aan de stad Oostende voor de unieke plaats op het strand.”

Het festival slaat zijn tenten namelijk op ter hoogte van het Zeeheldenplein en de Albert I-promenade.

Teleurstelling in Blankenberge

In Blankenberge schrokken ze. “Het festival blijft een privé-evenement dus kunnen ze zelf hun locatie kiezen, maar dat ze naar Oostende verhuizen wisten we nog niet”, aldus de Blankenbergse schepen Philip Konings. “We hebben de organisatie steeds gestimuleerd en ondersteund met faciliteiten”, vulde een verraste Konings aan.

In Oostende zijn ze blij met de komst van het festival. “Zowel voor de verblijfs- als de dagtoeristen vormt dit een extra aantrekkingspool om één of meerdere dagen naar de Stad aan Zee af te zakken”, aldus schepen voor lokale economie Niko Geldhof.

Disney als thema

Samen met de verhuisplannen is ook het thema van dit jaar bekendgemaakt. Het festival zal “Disneyland Paris Sand Magic” heten, en het gebaseerd zijn op het attractiepark in Parijs, aangevuld met talloze sculpturen uit films van Disney en Pixar. Het zandsculpturenfestival tekende ook een overeenkomst tot na de zomer van 2016 met Disney.

Op 2 juni begint de opbouw van het festival om op 28 juni de poorten voor het publiek open te zetten. Na 31 augustus gaan de beelden terug tegen de vlakte. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content