Volgens de 56-jarige Paulson is Central Park de meest democratische culturele instelling in New York. Het is dan ook zijn bedoeling dat alle New Yorkers van zijn donatie kunnen profiteren.

Het park heeft ook een grote sentimentele waarde voor Paulson: "mijn grootouders hadden er hun eerste afspraakje en ikzelf ging er als kind rolschaatsen."

Verzamelplaats voor alle New Yorkers

Het 350 hectare grote Central Park werd in 1858 ontworpen door Frederick Oldsted en Calvert Vaux en behoort tot de meest geliefde plekjes van de New Yorkers zelf en met veertig miljoen toeristen per jaar tot de belangrijkste attracties.

In de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw raakte het behoorlijk in verval, maar in 1993 onderging het park al een renovatie voor een bedrag van 17 miljoen dollar, een schijntje bij de 100 miljoen die nu geïnvesteerd kan worden.

Het geld zal besteed worden aan een verbetering van de algehele infrastructuur in het park zoals de 21 speeltuinen, de bossen, de vijf bezoekerscentra en de andere recreatiefaciliteiten.

Burgemeester Bloomberg is erg blij met de grote som geld: "Deze genereuze gift zorgt ervoor dat het park blijft zoals Frederick Olmdsted en Calvert Vaux het anderhalve eeuw geleden voor ogen hadden: een vredige oase middenin de drukste stad ter wereld en een verzamelplaats voor alle New Yorkers, welke achtergrond ze ook hebben". (MS)

Volgens de 56-jarige Paulson is Central Park de meest democratische culturele instelling in New York. Het is dan ook zijn bedoeling dat alle New Yorkers van zijn donatie kunnen profiteren. Het park heeft ook een grote sentimentele waarde voor Paulson: "mijn grootouders hadden er hun eerste afspraakje en ikzelf ging er als kind rolschaatsen." Verzamelplaats voor alle New Yorkers Het 350 hectare grote Central Park werd in 1858 ontworpen door Frederick Oldsted en Calvert Vaux en behoort tot de meest geliefde plekjes van de New Yorkers zelf en met veertig miljoen toeristen per jaar tot de belangrijkste attracties. In de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw raakte het behoorlijk in verval, maar in 1993 onderging het park al een renovatie voor een bedrag van 17 miljoen dollar, een schijntje bij de 100 miljoen die nu geïnvesteerd kan worden. Het geld zal besteed worden aan een verbetering van de algehele infrastructuur in het park zoals de 21 speeltuinen, de bossen, de vijf bezoekerscentra en de andere recreatiefaciliteiten. Burgemeester Bloomberg is erg blij met de grote som geld: "Deze genereuze gift zorgt ervoor dat het park blijft zoals Frederick Olmdsted en Calvert Vaux het anderhalve eeuw geleden voor ogen hadden: een vredige oase middenin de drukste stad ter wereld en een verzamelplaats voor alle New Yorkers, welke achtergrond ze ook hebben". (MS)