Yosemite Park waarschuwt bezoekers voor zeldzame ziekte

© Reuters

Na een bezoek aan Yosemite National Park zijn twee kampeerders overleden aan het zeldzame hantavirus.

Het Amerikaans Centrum voor Ziektecontrole en Preventie (CDC) heeft 10.000 mensen gewaarschuwd, die mogelijk in contact zijn gekomen met een levensgevaarlijk virus tijdens hun verblijf deze zomer in Yosemite National Park in Californië.

Eerder al riep het bestuur van het beroemde park ruim 1.700 bezoekers op uit te kijken naar eventuele symptomen van de ziekte die geleid heeft tot de dood van twee kampeerders in het park.

Het zogeheten hantavirus is een zeldzame, door knaagdieren overgedragen ziekte die zich verspreid via urine, speeksel en uitwerpselen van geïnfecteerde muizen. De symptomen duiken één tot zes weken na de besmetting op. Het gaat onder meer om griep, hoofd- en spierpijn en leidt al snel tot moeilijk ademhalen en in bepaalde gevallen zelfs de dood.

Minstens zes bevestigde besmettingen zijn intussen bekend. Alle besmette personen verbleven in “Curry Village”. De Amerikaanse dienst voor nationale parken probeerde contact op te nemen met 2.900 mensen die tussen 10 juni en 24 augustus een verblijf op de camping reserveerden. Volgens het CDC verbleven er in totaal 10.000 personen: zij die de reservatie maakten en hun familieleden of vrienden. De besmette hutten in “Curry Village” werden op 24 augustus ontsmet. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content