Airbnb is de website waarop mensen een slaapkamer of appartement kunnen onderverhuren aan toeristen. Het initiatief is aan een enorme opmars bezig en verwacht tegen volgend jaar de grootste 'hotelketen' ter wereld te zijn, dat meldt Metro.

Enkele weken geleden trok ondergetekende voor een weekje naar Rome, zowat één van de duurste steden om te logeren. Na het neuzen op allerlei websites van hotels bleek ons budget niet voldoende om een leuk hotelletje te vinden. Daarom zochten we onze toevlucht tot airbnb.com. Deze website verzamelt alle mensen die een kamer of appartement ter beschikking stellen (tegen betaling) aan toeristen.

Airbnb wordt niet overal op applaus onthaald. Heel wat hoteleigenaars zijn 'not amused', want het project bezorgt hen een concurrentieel nadeel. Want net zoals wij in Rome, vinden heel wat consumenten dit een goedkoper én persoonlijker alternatief voor een hotelkamer. Al meer dan 500.000 slaapkamers, appartementen en studio's werden geregistreerd op de website. Nathan Blecharczyck, oprichter van Airbnb, stelde in The Telegraph dat 'grote hotelketens als Hilton en Intercontinental hebben zo'n 650.000 kamers, maar onze bezettingsgraad is veel hoger. Maar we hadden nooit gedacht dat het zo'n vaart zou lopen. Kijk naar onze groeicurves, ik geloof niet dat daar snel verandering in zal komen'. (AB)

Airbnb is de website waarop mensen een slaapkamer of appartement kunnen onderverhuren aan toeristen. Het initiatief is aan een enorme opmars bezig en verwacht tegen volgend jaar de grootste 'hotelketen' ter wereld te zijn, dat meldt Metro.Enkele weken geleden trok ondergetekende voor een weekje naar Rome, zowat één van de duurste steden om te logeren. Na het neuzen op allerlei websites van hotels bleek ons budget niet voldoende om een leuk hotelletje te vinden. Daarom zochten we onze toevlucht tot airbnb.com. Deze website verzamelt alle mensen die een kamer of appartement ter beschikking stellen (tegen betaling) aan toeristen.Airbnb wordt niet overal op applaus onthaald. Heel wat hoteleigenaars zijn 'not amused', want het project bezorgt hen een concurrentieel nadeel. Want net zoals wij in Rome, vinden heel wat consumenten dit een goedkoper én persoonlijker alternatief voor een hotelkamer. Al meer dan 500.000 slaapkamers, appartementen en studio's werden geregistreerd op de website. Nathan Blecharczyck, oprichter van Airbnb, stelde in The Telegraph dat 'grote hotelketens als Hilton en Intercontinental hebben zo'n 650.000 kamers, maar onze bezettingsgraad is veel hoger. Maar we hadden nooit gedacht dat het zo'n vaart zou lopen. Kijk naar onze groeicurves, ik geloof niet dat daar snel verandering in zal komen'. (AB)