Wonderlijk boek

© iStockphoto

Het meest uitgebreide overzicht van wereldwonderen biedt Lonely Planet’s nieuwste en rijkelijk met foto’s en tekeningen geïllustreerde uitgave Wereldwonderen, met in totaal vijftig natuurlijke en bouwkundige hoogstandjes.

De zeven, grotendeels van de aardbodem verdwenen wereldwonderen uit de klassieke oudheid, de moderne top-7 volgens de American Society of Civil Engineers (1994) en de via het internet verkozen New7Wonders of the World (2007) en de New7Wonders of Nature: wonderbaarlijke lijstjes zijn er genoeg.

Maar het meest uitgebreide overzicht biedt Lonely Planet’s nieuwste en rijkelijk met foto’s en tekeningen geïllustreerde uitgave Wereldwonderen (Kosmos, 24,99 euro), met in totaal vijftig natuurlijke en bouwkundige hoogstandjes.

Voorbeelden gaan van het poollicht, de Grand Canyon en de Dode Zee tot de beelden op het Paaseiland, de Sagrada Família in Barcelona en de in 2002 ingehuldigde magneetzweeftrein tussen het centrum en de luchthaven van Shangai.

Beschrijvingen door ooggetuigen en een lading weetjes en praktische tips geven dit boek de Slimste Mens ter Wereld-achtige allures. (Wim Denolf)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content