Wolven spotten in Zweden

In het prachtige Bergslagen in Zweden heeft u de mogelijkheid om wolven in hun natuurlijke habitat te zien.

In het koninkrijk der dieren bestaan wellicht alleen over de reusachtige witte haai meer misvattingen dan over de wolf. Geen enkel dier staat in een nog slechter daglicht. Dit edele dier is materiaal voor de Egyptische mythologie, legenden, Roodkapje, culten en goedkope horrorfilms.

Zou het niet goed zijn om de reputatie van dit prachtige dier weer in ere te herstellen? En hoe zou dat beter kunnen dan met een bezoek aan het prachtige Bergslagen, in het midden van Zweden, waar je wolven van dichtbij kunt zien en horen en ze kunt leren kennen.

Dé plek om in Zweden wolven te spotten is Uttersberg, het kleinste territorium van een wolventroep in Zweden. U hebt er een aardige kans om samen met een deskundige gids wolven te zien in hun natuurlijke habitat.

Deze tocht van twee dagen gaat van start met een stevige maaltijd van plaatselijk wild bij herberg Ulvsbomuren. Daarna gaat het in de richting van de wildernis van Bergslagen om de wolventroep te traceren en ander wild zoals elanden en rendieren te zien. De wolf aast op beide, net als op vossen, hazen, uilen en andere vogels. Uw gids zal u wijzen op tekenen waaraan u kunt zien dat er wolven in de buurt zijn, bijvoorbeeld verse pootsporen.

Het hoogtepunt van de trip is de aankomst bij de kijkhut voor wolven. Deze heeft aan alle kanten ramen om u optimaal in de gelegenheid te stellen dit prachtige dier waar te nemen.

Na het eten worden er slaapzakken, matjes en zaklampen uitgedeeld. En bij het schijnsel van een petroleumlamp begint het wachten op het moment dat iemand deze schuwe dieren waarneemt.

Informatie
Visit Sweden

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content