Wolfspoten, pompoenen en Halloween aan de kust

© GF

Koksijde-Oostduinkerke pakt tijdens de herfstvakantie uit met een veelzijdig Halloween-programma voor zowel kinderen als volwassenen.

Het Halloweenprogramma start in Koksijde-Oostduinkerke op vrijdagavond 30 oktober. Zo is er de Halloween Mountainbike Toertocht over 25 km of 38 km. Inschrijven en vertrekken kan tussen 18u en 21u. Bij aankomst kan je je fiets mooi afspuiten en kan je genieten van een lekkere douche. Omdat het Halloween is, wordt ook nog een gratis beker pompoensoep aangeboden. Breng helm en fietsverlichting mee.

31 oktober: in de ban van Halloween

Halloween begint om 14u op het Grardplein in Sint-Idesbald met het uithollen en versieren van de pompoenen die je ter plaatse kunt kopen. Tegen de avond zal een jury de mooiste pompoenen en het mooiste en meest originele halloweenkostuum uitkiezen. Intussen gaat het er op de zeedijk van Sint-Idesbald al spookachtig aan toe want steltenlopers, drakenhoeders en Odile, de hoedster van de doden, hebben er hun intrede gedaan. De El Fuerté Kids zorgen voor een passende muzikale omlijsting.

Om 19u start de grote Halloweenstoet op het Grardplein. Muziekgroepen, versierde wagens en honderden verklede deelnemers die hier en daar een beetje angst zaaien zorgen voor een groot feest.

Vuurwerk en spookhuizen

De apotheose van de Halloween-dag op 31 oktober is een vuurwerkspektakel om 22 u op het strand van Sint-Idesbald. Nog voor dat het vuurwerk begint kun je ook een bezoekje brengen aan de spookhuizen The Thriller en Freakcircus. The Thriller staat tot 4 november in Sint-Idesbald en het Freakcircus kan je bezoeken tot 8 november.

Pop-up Halloween

De kleinste Halloweenfanaten brengen tussen zaterdag 31 oktober en 7 november best een bezoekje aan het Grardplein in Sint-Idesbald want daar zullen elke dag creatieve kinderworkshops plaatsvinden, telkens in het thema van Halloween. De workshops duren ongeveer 2 uur. Op www.koksijde.be/herfst worden binnenkort alle workshops aangekondigd.

Wolfspoten en weerwolven

Op 4 en 5 november, van 18.30 – 21.00, worden volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar met spannende literatuur ondergedompeld in de wereld van de weerwolven. De verhalenwandeling vindt plaats tussen de bibliotheek en het Duinenhuis. Tussen magische literatuur en dampende kruidenthee dompelt vertelster Renata de wandelaars onder in de wereld van wolven. Op het dak van het Duinenhuis wacht er, na deze 3 km lange wandeling, een goedgekruid soepje. Na de wandeling kan iedereen zich opwarmen bij een knetterend vuurtje op het Casinoplein.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content