Zo'n 25 Zwitserse plaatsen mogen zich 'gezinsvriendelijke bestemming' noemen. Ze moeten daarvoor aan strenge eisen voldoen.

Zo dienen er gezinsvriendelijke accommodaties te zijn en restaurants met kindermenu's. In vrijwel alle gezinsvriendelijke plaatsen zijn speciale KidsHotels of KidsHotels Plus.

Ook tijdens het skiën proberen de Zwitsers het de kinderen naar de zin te maken. De kleinsten beginnen in de Swiss Snow Kids Villages waar mascotte Snowli en speciaal opgeleide leraren hen spelenderwijs vertrouwd maken met het skiën.

Bovendien krijgen kinderen serieuze kortingen op skipassen. In plaatsen als Zermatt, Saas-Fee en Leukerbad skiën kinderen tot 8 of 9 jaar zelfs gratis.

Informatie

Switzerland/gezin

Maaike Schwering

Zo'n 25 Zwitserse plaatsen mogen zich 'gezinsvriendelijke bestemming' noemen. Ze moeten daarvoor aan strenge eisen voldoen. Zo dienen er gezinsvriendelijke accommodaties te zijn en restaurants met kindermenu's. In vrijwel alle gezinsvriendelijke plaatsen zijn speciale KidsHotels of KidsHotels Plus. Ook tijdens het skiën proberen de Zwitsers het de kinderen naar de zin te maken. De kleinsten beginnen in de Swiss Snow Kids Villages waar mascotte Snowli en speciaal opgeleide leraren hen spelenderwijs vertrouwd maken met het skiën. Bovendien krijgen kinderen serieuze kortingen op skipassen. In plaatsen als Zermatt, Saas-Fee en Leukerbad skiën kinderen tot 8 of 9 jaar zelfs gratis.InformatieSwitzerland/gezin Maaike Schwering