Dat meldt wintersportwebsite Snowplaza op basis van eigen onderzoek naar de prijzen in 130 verschillende skigebieden in de Alpen.

Vooral in Zwitserland zal een skivakantie duurder uitvallen. Dit is grotendeels te wijten aan de dure Zwitserse frank. Nochtans hebben veel gebieden hun prijzen gelijk gehouden of zelfs iets verlaagd om toeristen te blijven lokken, maar wisselkoerseffecten doen die inspanningen teniet.

De drie duurste wintersportgebieden in de Alpen liggen allemaal in Zwitserland. Wie zes dagen wil wintersporten in Zermatt, Saas-Fee of Davos-Klosters, zal daarvoor meer dan 300 euro moeten ophoesten.

Wie op zoek is naar een budgetwintersportvakantie in de Alpen kan terecht in het Oostenrijkse Rofan am Achensee. Daar kost een zesdaagse skipas 115 euro. De gemiddelde prijs van een zesdaagse liftpas ligt in het hoogseizoen op 230,50 euro. (Belga)

Dat meldt wintersportwebsite Snowplaza op basis van eigen onderzoek naar de prijzen in 130 verschillende skigebieden in de Alpen.Vooral in Zwitserland zal een skivakantie duurder uitvallen. Dit is grotendeels te wijten aan de dure Zwitserse frank. Nochtans hebben veel gebieden hun prijzen gelijk gehouden of zelfs iets verlaagd om toeristen te blijven lokken, maar wisselkoerseffecten doen die inspanningen teniet. De drie duurste wintersportgebieden in de Alpen liggen allemaal in Zwitserland. Wie zes dagen wil wintersporten in Zermatt, Saas-Fee of Davos-Klosters, zal daarvoor meer dan 300 euro moeten ophoesten. Wie op zoek is naar een budgetwintersportvakantie in de Alpen kan terecht in het Oostenrijkse Rofan am Achensee. Daar kost een zesdaagse skipas 115 euro. De gemiddelde prijs van een zesdaagse liftpas ligt in het hoogseizoen op 230,50 euro. (Belga)