Noord-Europaspecialist Bureau Scandinavië heeft voor deze winter enkele bijzondere reizen samengesteld.

Zo kunt u gaan skiën in Ruka in Fins Lapland. Vanuit uw appartement loopt u zo naar de 30 skipistes waarvan een aantal 's avonds verlicht wordt. Direct buiten het kleine wintersportdorpje begint de Lapse wildernis: eindeloze ruimte en rust. Voor een weekje skiën, inclusief vlucht, 7 overnachtingen en een sneeuwscootertocht betaalt u vanaf 640 euro.

Andere reizen naar Lapland laten u kennismaken met een huskyboerderij, u gaat op zoek naar rendieren, u leert een iglo bouwen of u krijgt wildernislessen.

In IJsland kunt u het bijzondere landschap met geisers en vulkanen verkennen in een jeep of gaat u op zoek naar het noorderlicht.

In Noorwegen staat onder andere een Hurtigrutencruise, een kennismaking met Spitsbergen en een verblijf in sneeuwhotel Kirkenes op het programma.

Maaike Schwering

Noord-Europaspecialist Bureau Scandinavië heeft voor deze winter enkele bijzondere reizen samengesteld. Zo kunt u gaan skiën in Ruka in Fins Lapland. Vanuit uw appartement loopt u zo naar de 30 skipistes waarvan een aantal 's avonds verlicht wordt. Direct buiten het kleine wintersportdorpje begint de Lapse wildernis: eindeloze ruimte en rust. Voor een weekje skiën, inclusief vlucht, 7 overnachtingen en een sneeuwscootertocht betaalt u vanaf 640 euro. Andere reizen naar Lapland laten u kennismaken met een huskyboerderij, u gaat op zoek naar rendieren, u leert een iglo bouwen of u krijgt wildernislessen. In IJsland kunt u het bijzondere landschap met geisers en vulkanen verkennen in een jeep of gaat u op zoek naar het noorderlicht. In Noorwegen staat onder andere een Hurtigrutencruise, een kennismaking met Spitsbergen en een verblijf in sneeuwhotel Kirkenes op het programma. Maaike Schwering