In het Franse skigebied Serre Chevalier komen jongensdromen uit: op een speciaal terrein mag iedereen die dat wil een reusachtige pistebully besturen.

Deze enorme sneeuwmonsters met een gewicht tussen de 8 en 10 ton en kostprijs van 300.000 euro zorgen er 's nachts voor dat de pistes er 's morgens weer prima bij liggen.

Het valt niet mee om ze te besturen, maar in Serre Chevalier krijgt u eerst een uitgebreide toelichting over het bedieningspaneel, het sturen, het gebruik van de bladen en grijpers en het aandrijven van de rupsbanden.

Vervolgens kunt u twintig minuten lang over het parcours met kuilen, rulle sneeuw en sneeuwophopingen rijden. De minimale leeftijd om deel te nemen is 16 jaar en voor een half uur betaalt u 70 euro. (MS)

In het Franse skigebied Serre Chevalier komen jongensdromen uit: op een speciaal terrein mag iedereen die dat wil een reusachtige pistebully besturen. Deze enorme sneeuwmonsters met een gewicht tussen de 8 en 10 ton en kostprijs van 300.000 euro zorgen er 's nachts voor dat de pistes er 's morgens weer prima bij liggen. Het valt niet mee om ze te besturen, maar in Serre Chevalier krijgt u eerst een uitgebreide toelichting over het bedieningspaneel, het sturen, het gebruik van de bladen en grijpers en het aandrijven van de rupsbanden. Vervolgens kunt u twintig minuten lang over het parcours met kuilen, rulle sneeuw en sneeuwophopingen rijden. De minimale leeftijd om deel te nemen is 16 jaar en voor een half uur betaalt u 70 euro. (MS)