Oostenrijk is op zoek naar 3.000 extra skileraren en richt zich met die oproep ook tot België. De vraag naar privélessen stijgt en dus zijn er extra monitors nodig. Ook Belgische lesgevers stellen die trend vast. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Naar schatting komt een derde van de ski-instructeurs op Oostenrijke pistes uit het buitenland, voornamelijk uit Duitsland en Nederland. Hoeveel Belgen precies het komende winterseizoen aan de slag gaan in de 642 skischolen die Oostenrijk telt, is moeilijk te schatten.

Niet elke leraar wordt netjes ingeschreven en sommigen reizen ook

gewoon mee met Belgische reisorganisaties. "Maar reken maar op enkele duizenden", zegt Wim Crommen, zaakvoerder van het gespecialiseerde reisbureau Snowtravel.

Grote vraag naar privélessen

Als het aan de voorzitter van de Vereniging van Oostenrijkse Skischolen ligt, mogen er nog meer Belgische skileraars bij komen. "De vraag naar privélessen stijgt alsmaar, zelfs voor langlaufen", aldus Christian Abenthung. Vooral kapitaalkrachtige Russen draaien er hun hand niet voor om om een privéleraar in te huren. "Het huidige aanbod van 17.000 instructeurs moet daarom de komende jaren zeker boven de 20.000 stijgen om aan die vraag te voldoen."

Een beginnende monitor komt in Oostenrijkse skischolen eerst terecht bij de kindergroepen. Wie privéles wil geven, moet kunnen uitpakken met pakken meer ervaring en brevetten. (Belga/MS)

Oostenrijk is op zoek naar 3.000 extra skileraren en richt zich met die oproep ook tot België. De vraag naar privélessen stijgt en dus zijn er extra monitors nodig. Ook Belgische lesgevers stellen die trend vast. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Naar schatting komt een derde van de ski-instructeurs op Oostenrijke pistes uit het buitenland, voornamelijk uit Duitsland en Nederland. Hoeveel Belgen precies het komende winterseizoen aan de slag gaan in de 642 skischolen die Oostenrijk telt, is moeilijk te schatten. Niet elke leraar wordt netjes ingeschreven en sommigen reizen ook gewoon mee met Belgische reisorganisaties. "Maar reken maar op enkele duizenden", zegt Wim Crommen, zaakvoerder van het gespecialiseerde reisbureau Snowtravel.Grote vraag naar privélessen Als het aan de voorzitter van de Vereniging van Oostenrijkse Skischolen ligt, mogen er nog meer Belgische skileraars bij komen. "De vraag naar privélessen stijgt alsmaar, zelfs voor langlaufen", aldus Christian Abenthung. Vooral kapitaalkrachtige Russen draaien er hun hand niet voor om om een privéleraar in te huren. "Het huidige aanbod van 17.000 instructeurs moet daarom de komende jaren zeker boven de 20.000 stijgen om aan die vraag te voldoen." Een beginnende monitor komt in Oostenrijkse skischolen eerst terecht bij de kindergroepen. Wie privéles wil geven, moet kunnen uitpakken met pakken meer ervaring en brevetten. (Belga/MS)