Het Noorderlicht wordt veroorzaakt door zonnevlekken. Hoe meer van die vlekken, hoe actiever de zon en hoe vaker het Aurora Borealis te zien is. De zon kent een cyclus van zo'n 11 jaar waarbij afwisselend een minimum aantal zonnevlekken (Solar Minimum) en een maximum aantal (Solar Maximum) te zien is.

2014 was het jaar van het Solar Maximum. Tijdens de drie jaar rondom het Maximum is het Noorderlicht het beste zichtbaar. De volgende piek zal pas halverwege de jaren 2020 zijn.

Heel veel informatie over het Noorderlicht vindt u op de website Noorderlicht.nl (MS).

Het Noorderlicht wordt veroorzaakt door zonnevlekken. Hoe meer van die vlekken, hoe actiever de zon en hoe vaker het Aurora Borealis te zien is. De zon kent een cyclus van zo'n 11 jaar waarbij afwisselend een minimum aantal zonnevlekken (Solar Minimum) en een maximum aantal (Solar Maximum) te zien is. 2014 was het jaar van het Solar Maximum. Tijdens de drie jaar rondom het Maximum is het Noorderlicht het beste zichtbaar. De volgende piek zal pas halverwege de jaren 2020 zijn. Heel veel informatie over het Noorderlicht vindt u op de website Noorderlicht.nl (MS).