Op de derde plaats voor skivakanties staat Duitsland, gevolgd door Zwitserland en Italië. "Zwitserland heeft dit jaar wel wat aan populariteit ingeboet. De Zwitserse frank staat sterk ten opzichte van de euro, waardoor het er wat duurder is geworden", zo luidt het bij Jetair.

Touroperator Thomas Cook bevestigt die trend. "Zwitserland is inderdaad duurder geworden, en dan vooral voor het vertier ter plaatse", aldus Baptiste Van Outryve. "Opmerkelijk is wel dat de goedkopere skibestemmingen beter aan het scoren zijn. Met name Tsjechië is erg aan het opkomen."

Minder en duurder

Globaal bekeken worden er iets minder skivakanties geboekt in vergelijking met het vorige seizoen, zo zegt Vanhaelemeesch. "Dat komt omdat in 2011 de krokusvakantie niet samenviel met die van de buurlanden. Daardoor waren de reizen iets goedkoper. Komend winterseizoen is dat wel het geval, waardoor we op een normale, maar iets duurdere prijs zitten."

Bij Thomas Cook verwachten ze uiteindelijk evenveel boekingen als vorig seizoen. Wel kan het zijn dat er iets later geboekt wordt, zo luidt het daar.

Naar de zon

Bij de zonnige bestemmingen staat Spanje, dat het momenteel ook nog erg goed doet, deze winter afgetekend op de eerste plaats. Tenerife is dan ook de meest geboekte bestemming door de Belgen, aldus Jetair.

Bij beide touroperators doen zowel Egypte als Tunesië en Turkije het erg goed. (Belga/MS)

Op de derde plaats voor skivakanties staat Duitsland, gevolgd door Zwitserland en Italië. "Zwitserland heeft dit jaar wel wat aan populariteit ingeboet. De Zwitserse frank staat sterk ten opzichte van de euro, waardoor het er wat duurder is geworden", zo luidt het bij Jetair. Touroperator Thomas Cook bevestigt die trend. "Zwitserland is inderdaad duurder geworden, en dan vooral voor het vertier ter plaatse", aldus Baptiste Van Outryve. "Opmerkelijk is wel dat de goedkopere skibestemmingen beter aan het scoren zijn. Met name Tsjechië is erg aan het opkomen."Minder en duurder Globaal bekeken worden er iets minder skivakanties geboekt in vergelijking met het vorige seizoen, zo zegt Vanhaelemeesch. "Dat komt omdat in 2011 de krokusvakantie niet samenviel met die van de buurlanden. Daardoor waren de reizen iets goedkoper. Komend winterseizoen is dat wel het geval, waardoor we op een normale, maar iets duurdere prijs zitten." Bij Thomas Cook verwachten ze uiteindelijk evenveel boekingen als vorig seizoen. Wel kan het zijn dat er iets later geboekt wordt, zo luidt het daar.Naar de zon Bij de zonnige bestemmingen staat Spanje, dat het momenteel ook nog erg goed doet, deze winter afgetekend op de eerste plaats. Tenerife is dan ook de meest geboekte bestemming door de Belgen, aldus Jetair. Bij beide touroperators doen zowel Egypte als Tunesië en Turkije het erg goed. (Belga/MS)