In het Bregenzerwald, in de Oostenrijkse deelstaat Vorarlberg, vieren ze de après-ski met een cultureel tintje.

De evenementenkalender staat deze winter vol met traditionele en moderne activiteiten, zoals muziek- en leessalons, concerten en museumbezoeken.

Muziek- en leessalons

Voor wie niet houdt van de drukke après-ski, kan in het Bregenzerwald terecht bij de muzieksalons in verschillende hotels.

Onder het motto "Wälderness" organiseert Gasthof Hirschen in Schwarzenberg fijne jazz-, blues-, rock- en nieuwe volksmuziek ensembles met geheime tip karakter. www.waelderness.at

Live-bands spelen in de Kaminbar in Hotel Steffisalp in Warth regelmatig jazzmuziek. www.steffisalp.at

Hotel Gasthof Krone in Hittisau organiseert elke 3 maanden 'literatuurmiddagen' op zaterdag. Vanaf 15.30 uur worden onder het genot van koffie, thee en taart, literaire voordrachten gehouden.

Ambitieus: Frauenmuseum in Hittisau

Het Frauenmuseum in Hittisau is een goed voorbeeld van de moderne houtarchitectuur van het architectenduo cukrowicz.nachbaur. In dit enige vrouwenmuseum in Oostenrijk zie je de culturele opbrengsten en de leefomgeving van vrouwen.

Zo zijn er wisselende tentoonstellingen te zien welke met veel zorg en toewijding door een team van vrouwen georganiseerd worden.

Origineel: Station Andelsbuch

Het treinstation in Andelsbuch werd meer dan 100 jaar geleden gebouwd. Het is één van de laatste historische stationsgebouwen van de voormalige Bregenzerwald spoorbanen. Het gebouw werd de laatste jaren uitvoerig gerenoveerd en uitgebreid.

De cultuurvereniging van het station organiseert elk jaar rond de jaarwisseling diverse concerten, lezingen en tentoonstellingen.

Het Bregenzerwald ligt geheel in het westen van Oostenrijk, in de deelstaat Vorarlberg. De regio grenst aan Duitsland en ligt slechts enkele kilometers van de Bodensee, Zwitserland en Liechtenstein vandaan. Dankzij de ligging aan de noordrand van de Alpen zijn de winters hier zeer sneeuwrijk.

In het Bregenzerwald, in de Oostenrijkse deelstaat Vorarlberg, vieren ze de après-ski met een cultureel tintje. De evenementenkalender staat deze winter vol met traditionele en moderne activiteiten, zoals muziek- en leessalons, concerten en museumbezoeken.Muziek- en leessalons Voor wie niet houdt van de drukke après-ski, kan in het Bregenzerwald terecht bij de muzieksalons in verschillende hotels. Onder het motto "Wälderness" organiseert Gasthof Hirschen in Schwarzenberg fijne jazz-, blues-, rock- en nieuwe volksmuziek ensembles met geheime tip karakter. www.waelderness.at Live-bands spelen in de Kaminbar in Hotel Steffisalp in Warth regelmatig jazzmuziek. www.steffisalp.atHotel Gasthof Krone in Hittisau organiseert elke 3 maanden 'literatuurmiddagen' op zaterdag. Vanaf 15.30 uur worden onder het genot van koffie, thee en taart, literaire voordrachten gehouden. Ambitieus: Frauenmuseum in Hittisau Het Frauenmuseum in Hittisau is een goed voorbeeld van de moderne houtarchitectuur van het architectenduo cukrowicz.nachbaur. In dit enige vrouwenmuseum in Oostenrijk zie je de culturele opbrengsten en de leefomgeving van vrouwen. Zo zijn er wisselende tentoonstellingen te zien welke met veel zorg en toewijding door een team van vrouwen georganiseerd worden. Origineel: Station Andelsbuch Het treinstation in Andelsbuch werd meer dan 100 jaar geleden gebouwd. Het is één van de laatste historische stationsgebouwen van de voormalige Bregenzerwald spoorbanen. Het gebouw werd de laatste jaren uitvoerig gerenoveerd en uitgebreid. De cultuurvereniging van het station organiseert elk jaar rond de jaarwisseling diverse concerten, lezingen en tentoonstellingen. Het Bregenzerwald ligt geheel in het westen van Oostenrijk, in de deelstaat Vorarlberg. De regio grenst aan Duitsland en ligt slechts enkele kilometers van de Bodensee, Zwitserland en Liechtenstein vandaan. Dankzij de ligging aan de noordrand van de Alpen zijn de winters hier zeer sneeuwrijk.