Winters Münster

© Factory Hotel

Waar?

Münster, Duitsland.

Waarom?

Kerstmarkten van 21 november tot en met 23 december.

Wat valt er te beleven?

Vijf kerstmarkten op loopafstand van elkaar zorgen ervoor dat het hele historische centrum van de universiteitsstad baadt in kerstlichtjes. De markten met zo’n 300 kraampjes behoren tot de mooiste in Duitsland.

Hotel?

Het gebouw van het Factory Hotel, zoals de naam al laat uitschijnen, had vroeger een industriële functie. Tot 1984 was het een bierbrouwerij. De Germania Brauerei werd in 1898 gebouwd en produceerde bijna een eeuw lang bier. De hal waar toen de brouwketels stonden, werd omgevormd tot restaurant La Tapia, een van de twee eetgelegenheden in het hotel. La Tapia serveert Spaanse tapas met passende wijnen en biertjes. Het andere restaurant, EAT, legt zich toe op Westfaalse specialiteiten met een moderne twist.

Qua interieur staat het industriële karakter van het gebouw nog altijd centraal – kale, bakstenen muren, onbewerkt beton en stalen steunbalken – maar dankzij hedendaagse details zijn het toch aangename, sfeervolle ruimtes.

De 128 kamers en 16 suites liggen in een nieuwe vleugel die werd toegevoegd aan het oorspronkelijke gebouw. Ze hebben allemaal een eigen balkon en werkruimte. In de suites is die werkruimte geschikt voor vier personen, en dus ideaal voor kleine vergaderingen. Voor bijeenkomsten met meer personen stelt het hotel acht zalen ter beschikking. Ontspannen kan in de twee restaurants, en er is een bar die meer dan vijftig soorten cocktails aanbiedt en waar u een cursus ‘cocktails maken’ kunt volgen.

Het Factory Hotel kijkt uit over een klein meertje dat in de winter, zodra het koud genoeg is, verandert in een schaatsbaan. Eromheen liggen winkels, restaurantjes, clubs, studentenwoningen en een 3500 vierkante meter groot fitnesscentrum met wellnessgedeelte dat gratis toegankelijk is voor de hotelgasten.

Kamers zijn te boeken vanaf 94 euro per nacht, exclusief ontbijt. Voor 17 euro per persoon kunt u een uitgebreid ontbijtbuffet bijboeken. Het Factory Hotel behoort tot de Design Hotels groep.

Factory Hotel, An der Germania Brauerei 5, 48159 Münster, +49(0)251 41 88-0

Tips

Om nog even in de biersfeer te blijven: Pinkus Muller is de enige nog overgebleven bierbrouwerij in Münster. Vroeger telde de stad er 150. Pinkus Muller bestaat al sinds 1816 en is nog altijd in handen van de dezelfde familie. Het was bovendien de eerste brouwertij ter wereld die organisch bier produceerde. In het restaurant bij de brouwerij kunt u niet alleen terecht voor bier, maar ook voor typische Münsterlander specialiteiten.

Münster heeft er sinds kort een hippe uitgaanswijk bij: de Kreativkai. Alsmaar meer gebouwen in dit havengebied kwamen de afgelopen twintig jaar leeg te staan. Ondertussen zijn de voormalige pakhuizen getransformeerd tot discotheken, bars, restaurants, kleine winkeltjes, expositieruimtes, theaters en jazzclus. Bovendien worden er vaak festivals en exposities georganiseerd. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content