Winterpret in Zuid-Tirol

Prachtige winterlandschappen, een glas lekker warm appelsap na een inspannende skiafdaling, avontuurlijke tochten te paard of te voet door de bergen, dat zijn een paar ingrediënten van een vakantie op de Roter Hahn boerderijen in Zuid-Tirol. Ook komend winterseizoen is er voor jong en oud weer van alles te beleven op deze knusse familieboerderijen.

Rodelen in het maanlicht

Een perfecte vakantiedag in Zuid-Tirol verloopt als volgt: eerst overnachten in de historische vakantieboerderij “Ranuihof” in Villnöss, daarna ontbijten met lokale producten aan de keukentafel bij de boerin, vervolgens een sneeuwwandeling maken naar de besneeuwde alpenweide en aan het einde van dag dineren bij het haardvuur van de boerderij. Als toetje zoeft men in de maneschijn over de langste rodelbaan van het Eisacktal.

Mudlerhof in Gsies

Het Gsiesertal (Valle di Casies) biedt de fervente langlaufer een 42km lange loipe die zich door een prachtig landschap slingert. Aan deze route ligt het familievriendelijke “Mudlerhof“, een kleinschalige boerderij met 4 appartementen, die gerund wordt door de hartelijke Walder familie.

Na een intensieve dag langlaufen kan men hier genieten van zelfgemaakte producten en lekkernijen die Mevr. Waldner heeft bereid. Ook activiteiten als het verzorgen van de dieren op de boerderij, winterwandelingen, rodelen, skiën en snowboarden behoren tot het aanbod.

Sneeuwpret in het zadel

Galopperen door de sneeuw, een steeds wisselend bergpanorama en de heldere berglucht opsnuiven. Een paardrijdvakantie voor jong en oud, voor beginners of ervaren rijders, het is de manier om actief van het echte buitenleven te genieten.

Het “Steinerhof” in Pfelders is een speciale ruiterboerderij, aan de voet van de “Dreitausender-Riesen” een 3000 m hoge bergtoppen van de Texelgroep. De boerderij organiseert ook sleetochten door het bos. In deze omgeving bevindt zich tevens een klein skigebied en sneeuwzekere langlaufroutes.

Over Roter Hahn

Onder het merk Roter Hahn groepeert de Südtiroler Bauernbund 1200 authentiek gevoerde boerderijen. Met hun producten ‘Vakantie op de Boerderij’ (met een gelijknamige brochure), ‘Bäuerliche Schankbetriebe’ (de brochure ‘Bäuerliche Feinschmecker’) en ‘Qualitätsprodukte vom Bauern’ (de brochure ‘DelikatESSEN vom Bauern’) zijn de Zuid-Tirolers trendsettend voor het toerisme van de toekomst.

Roter Hahn is synoniem voor kwaliteit en een onvergetelijke vakantie. Vakantie op de boerderij in Zuid-Tirol staat voor lokale gastvrijheid, voor fijne traditionele keuken en kennismaken met het echte leven op een boerderij.

Informatie
Roter Hahn

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content