Winterpret in Brussel verkozen tot derde beste Europese kerstmarkt

De Brusselse kerstmarkt Winterpret was aan zijn twaalfde editie toe. Anderhalf miljoen bezoekers trokken voor wat kerstsfeer naar onze hoofdstad. Winterpret werd bovendien verkozen tot derde beste kerstmarkt van Europa.

De Brusselse kerstmarkt Winterpret was aan zijn twaalfde editie toe. Anderhalf miljoen bezoekers trokken voor wat kerstsfeer naar onze hoofdstad. Winterpret werd bovendien verkozen tot derde beste kerstmarkt van Europa, dat meldt Brussel Nieuws.

De kerstmarkten van Dresden en Straatsburg gingen die in Brussel vooraf, Rijsel en Keulen maakten de top vijf volledig. De vzw European Best Destination prijst Winterpret vooral om de gevarieerde activiteiten, stemmige verlichting én het lekkere eten.

Succesjaar

Deze twaalfde editie heeft net als vorig jaar anderhalf miljoen bezoekers naar de hoofdstad gelokt. Het stadsbestuur spreekt van een succesjaar, onder meer door het mooie weer en de uitbreiding tot het Muntplein. Dat hebben burgemeester Yvan Mayeur (PS) en de bevoegde schepenen zondag gezegd tijdens een persconferentie.

Het evenement bereikt al enkele jaren een stabiel aantal mensen. Dit jaar werd het parcours uitgebreid tot het Muntplein, waar de interactieve animatie “Iceberg-Electrabel Light Experience” zowat 300.000 bezoekers trok. “Winterpret is de grootste animatie van het centrum tijdens de kerstvakantie, met een grote boost voor de economie”, zegt schepen van Toerisme Philippe Close (PS).

Mobiliteitsproblemen

Toch wordt het winterevenement niet door iedereen goed onthaald. Bewoners rond “Winterpret” klagen over de mobiliteitsproblemen. Tijdens deze editie werd voor het eerst een mobiliteitsplan ingevoerd. “Dat is nog niet volledig, maar het is wel een eerste stap om de hinder voor de bewoners te verminderen”, zegt schepen van Mobiliteit Els Ampe (Open Vld).

“Naar volgend jaar toe zullen we extra parkings zoeken om nog meer mensen via het openbaar vervoer naar de stad te brengen en we zoeken oplossingen om de parkeerproblemen van de bewoners te verminderen.” Door het mobiliteitsplan zouden ongeveer 4.500 auto’s minder het centrum binnengegaan zijn tijdens de periode van het evenement. (AB/BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content