Winterpret in Brussel start op 30 november

De elfde editie van “Winterpret” in Brussel vindt plaats van vrijdag 30 november 2012 tot en met zondag 6 januari 2013.

De elfde editie van “Winterpret” in Brussel vindt plaats van vrijdag 30 november 2012 tot en met zondag 6 januari 2013.

Op de Grote Markt komt er dit jaar voor de eerste keer een elektronische kerstboom, de “XmasTree”, van 24 meter.

“Toeschouwers worden uitgenodigd om door projecties op grote schermen, flashes, kleuren en fonkelingen de kerstboom, het symbool van de eindejaarsfeesten, anders te bekijken”, luidt het.

Overdag wordt de “XmasTree” bovendien een uitkijkpost: de stam is een trap naar een platform op een hoogte van 19 meter, die de bezoeker een panoramisch uitzicht biedt op de Grote Markt en het centrum van Brussel.

Visuele spektakels

Ook op andere plaatsen in de stad, zoals onder meer op de Oude Graanmarkt, het Sint-Katelijneplein en in de Devauxstraat, zullen visuele spektakels en lichtjes te zien zijn. In het kader van het muziekfestival “Balkan Trafik! “, dat tot vorig jaar plaatsvond in Bozar, worden bovendien een twintigtal gratis concerten georganiseerd op het Sint-Katelijneplein.

Ten slotte organiseert de stad Brussel ook dit jaar weer een kerstmarkt, komt er opnieuw een schaatsbaan en zal er weer een reuzenrad staan in de stad. De Manneken Pis Corrida, de liefdadigheidsloop, vindt dit jaar plaats op donderdag 27 november om 19.30 uur. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content