Winterpret in Brussel breidt uit

© Eric Danhier

De twaalfde editie van de kerstmarkt Winterpret in Brussel zal ook het Muntplein en het traject tussen de Beurs en het Sint-Katelijnplein innemen, waar tot nu toe geen kraampjes stonden.

Dit is gezegd bij de voorstelling van het evenement Winterpret op het stadhuis van Brussel. Het parcours wordt van 1,5 kilometer tot 2 kilometer uitgebreid.

Nieuw: klank- en lichtspel

De belangrijkste nieuwigheid van de kerstmarkt, die van 29 november 2013 tot 5 januari 2014 loopt, is een klank- en lichtspel op het Muntplein dat de naam Iceberg kreeg en in samenwerking met de stadsbesturen van Montréal en Brussel tot stand kwam.

Op de Grote Markt komt er om het half uur een klank- en lichtspel tussen 17.30 uur en 23 uur. Voorts trekt op 8 december een kerstparade door straten van de hoofdstad. En bij de schaatsbaan zal een “authentieke Zwitserse chalet” staan die Zwitserse lekkernijen serveert.

Winterpret “is een mengeling van traditie en moderniteit”. Dat is het verschil met andere kerstmarkten, zei burgemeester Freddy Thielemans bij de voorstelling van het evenement, dat gemiddeld 1,5 miljoen bezoekers trekt.

De markt is van maandag tot en met donderdag open van 11 uur tot 21 uur, vrijdag en zaterdag van 11 uur tot 22 uur. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content