Winterpret in Brussel

Ieder jaar dompelen 2,5 miljoen Brusselaars en bezoekers zich onder in de gezellige sfeer van Winterpret.

Ieder jaar dompelen 2,5 miljoen Brusselaars en bezoekers zich onder in de gezellige sfeer van Winterpret.

Langs een 2 km lang parcours kunt u culinaire lekkernijen uitproberen, snuffelen in kraampjes met geschenken, schaatsen in de openlucht of over de stad uitkijken vanuit het reuzenrad.

Dit jaar is Mongolië, het dunstbevolkte land ter wereld, eregast. Elke dag brengen zeven dansers en lokale muzikanten in traditionele klederdracht een kleurige voorstelling.

Ook voor kinderen valt er genoeg te beleven. Behalve de draaimolens, het rad en de schaatsbaan, is er voor hen een sleebaan en een circuit voor elektrische wagentjes.

Wilt u optimaal genieten van Winterpret, dan is de Brussels Card en het Magische Boekje een aanrader. De Brussels Card geeft onder meer toegang tot 30 musea, gratis gebruik van het openbaar vervoer en korting op de schaatsbaan en op Winterpret-souvenirs.

Het Magische Boekje kost 15 euro, maar bevat 50 euro aan kortingen. Bent u van plan langer dan één dag in Brussel te verblijven, dan bieden 28 hotels aangepaste arrangementen. Die vindt u op de website van Winterpret in de rubriek Packages.

Maaike Schwering

Nog tot zondag 3 januari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content