Winterexpeditie over de legendarische Kungsleden in Zweden

Expeditiegids en fanaat van het Hoge Noorden Brent Dhooge organiseert voor Te Voet een winterexpeditie naar het noorden van Zweden.

Expeditiegids Brent Dhooge organiseert voor Te Voet in het vroege voorjaar een winterexpeditie over de Kungsleden, een ruim 400 kilometer lang wandelpad in het noorden van Zweden.

Deze tocht door diep uitgesneden valleien rond de Kebnekaise (2114 meter) is uitermate geschikt om met ski’s en pulka’s af te leggen. Zeven dagen lang trekt u door magische witte landschappen. Alle bagage en materiaal gaat mee in de pulka’s.

’s Avonds overnacht u in eenvoudige, maar nette Zweedse blokhutten compleet uitgerust met keuken, kachel en een comfortabel bed voor de nacht. De periode is zo gekozen dat de kans om het noorderlicht waar te nemen optimaal is.

Deze wintertocht mikt op sportieve trekkers met enig doorzettingsvermogen. Een volledige uitrusting wordt door de gids voorzien.

Als afsluiter van deze reis gaat u nog een dagje ‘mushen’. Met een hondenspan van 4 husky’s per persoon over de ijselijk mooie sneeuwvlaktes glijden is een onvergetelijke afsluiter van deze wildernisreis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content