Winter in Tsjechië: skiën, langlaufen, wandelen en wellness

Karlovy Vary © Getty Images

Maak een wandeling door het ‘Groene dak van Europa’, daal van de pistes in het Reuzengebergte af en ontspan in het mineraalrijke water in een van de dertig kuuroorden: zo kan je wintervakantie in Tsjechië eruitzien.

Ook in Tsjechië gelden reisvoorwaarden. Over de actuele regels lees je op de website van de Federale Overheid.

Wintersport

De Tsjechische bergen bieden in de winter volop plezier voor wintersportliefhebbers. Begin december openen de skigebieden hun liften en zijn de pistes skiklaar. De grootste skigebieden van Tsjechië liggen in het noorden en westen van Bohemen, in het Reuzengebergte en Ertsgebergte. De skigebieden in Tsjechië zijn weliswaar niet zo uitgebreid als in de Alpenlanden, maar juist daarom een ideale bestemming voor families en beginners. De glooiende afdalingen zijn zeer geschikt om de eerste skikilometers te maken en bochten te leren. Voor de ervaren skiër zijn er uitdagende pistes, snowparks met hindernissen en slalombanen met tijdsmeting.

Winterwandelen

Knerpende sneeuw onder je schoenen, de geur van dennenbomen en stilte. Tsjechië is een ideale bestemming voor een verfrissende winterwandeling. Overal in het land vind je goed bewegwijzerde wandelpaden langs de mooiste uitkijkpunten.

Thermale kuuroorden

Opwarmen tijdens een koude winterdag kan perfect bij een spa of wellness. Tsjechië heeft meer dan 30 kuuroorden waar je je kunt onderdompelen in mineraalrijk water dat een heilzaam effect heeft op het lichaam. Het bronwater bevat elementen zoals calcium, natrium of ijzer die goed zijn voor je gezondheid. In diverse spahotels kun je genieten van verschillende wellness-procedures en medische behandelingen, zoals een Co2 bad of een modderwrap.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content