Het evenement 'Winter in Antwerpen', met onder meer de kerstmarkt en ijspiste op het Steenplein, heeft in december zowat 950.000 bezoekers gelokt.

Dat is iets meer dan vorig jaar en volgens de stad een onverhoopt succes gezien de natte weersomstandigheden. Vooral de openingsdag was een groot succes.

'Winter in Antwerpen' kreeg op 8 december een feestelijke première met een kijkspektakel met vuurtovenaars, lichtacrobaten en andere fonkelende figuren die zich door de stad richting Schelde baanden. 90.000 bezoekers kwamen toen al een eerste glimp opvangen van wat het winterevenement te bieden had.

Het leeuwendeel van de bezoekers werd zoals steeds geteld op de kerstmarkt, die zich van 8 tot en met 31 december van de Groenplaats naar de Grote Markt en Suikerrui slingerde. Over de hele periode zou het volgens de stad om 800.000 aanwezigen gegaan zijn.

De nieuwste attractie van 'Winter in Antwerpen', een spiegeltent op de Groenplaats waar tal van optredens plaatsvonden, was bijna elke avond uitverkocht en trok 20.000 mensen aan. Nog eens 32.000 mensen waagden zich op de ijspiste en 27.000 bezoekers gingen de hoogte in op het reuzenrad op het Steenplein, terwijl het traditionele eindejaarsvuurwerk ondanks de gietende regen nog 60.000 kijklustigen kon overtuigen.

Naar jaarlijkse gewoonte sluit de Antwerpse kerstperiode af met een kerstboomverbranding op het Frederik Van Eedenplein op zaterdag 12 januari. Net als de nieuwjaarsdrink van zondag gaat het om een gratis spektakel met de nodige hapjes en drankjes. (Belga/DB)

Het evenement 'Winter in Antwerpen', met onder meer de kerstmarkt en ijspiste op het Steenplein, heeft in december zowat 950.000 bezoekers gelokt. Dat is iets meer dan vorig jaar en volgens de stad een onverhoopt succes gezien de natte weersomstandigheden. Vooral de openingsdag was een groot succes. 'Winter in Antwerpen' kreeg op 8 december een feestelijke première met een kijkspektakel met vuurtovenaars, lichtacrobaten en andere fonkelende figuren die zich door de stad richting Schelde baanden. 90.000 bezoekers kwamen toen al een eerste glimp opvangen van wat het winterevenement te bieden had. Het leeuwendeel van de bezoekers werd zoals steeds geteld op de kerstmarkt, die zich van 8 tot en met 31 december van de Groenplaats naar de Grote Markt en Suikerrui slingerde. Over de hele periode zou het volgens de stad om 800.000 aanwezigen gegaan zijn. De nieuwste attractie van 'Winter in Antwerpen', een spiegeltent op de Groenplaats waar tal van optredens plaatsvonden, was bijna elke avond uitverkocht en trok 20.000 mensen aan. Nog eens 32.000 mensen waagden zich op de ijspiste en 27.000 bezoekers gingen de hoogte in op het reuzenrad op het Steenplein, terwijl het traditionele eindejaarsvuurwerk ondanks de gietende regen nog 60.000 kijklustigen kon overtuigen. Naar jaarlijkse gewoonte sluit de Antwerpse kerstperiode af met een kerstboomverbranding op het Frederik Van Eedenplein op zaterdag 12 januari. Net als de nieuwjaarsdrink van zondag gaat het om een gratis spektakel met de nodige hapjes en drankjes. (Belga/DB)