Winter in Amsterdam

Andere gezichten van Amsterdam De gratis tentoonstelling ‘Andere Gezichten van Amsterdam‘ reist door de stad en is gedurende de hele maand december te zien in het stadsdeelkantoor op de Baarsjesweg in Oud West.

De tentoonstelling heeft als thema ‘verborgen schatten’. Met het project ‘Andere gezichten van Amsterdam’ worden bezoekers uit binnen- en buitenland aangespoord om ook eens buiten het mooie stadcentrum te kijken. Onderdeel van het project is deze interactieve tentoonstelling die door zes Amsterdamse buurten reist en bestaat uit een algemeen overzichtsdeel en een gedeelte volledig gewijd aan de desbetreffende buurt. Nova Zembla in het Rijksmuseum Van 22 november 2011 t/m 27 februari 2012 toont het Rijksmuseum zo’n 75 originele objecten, afkomstig van Nova Zembla. De objecten werden achtergelaten op het eiland in 1597, nadat Willem Barentsz daar met zijn bemanning had overwinterd. Drie eeuwen later werden ze daar teruggevonden. Wapens, handelswaar, persoonlijke bezittingen en gereedschap zijn te zien.

Daarnaast wordt nieuw werk getoond van de Britse kunstenares Sián Bowen waarbij zij zich liet inspireren door prenten die ook op Nova Zembla werden gevonden. Met behulp van oude technieken als watermerken, blinddruk, tekenen en vergulding verbeeldt ze in 25 werken vijf thema’s afgeleid van Barentsz’ tocht.

Schipbreuk Batavia De tentoonstelling Schipbreuk in Batavia vindt plaats van 1 december 2011 t/m 29 februari 2012. Op 28 oktober 1628 verlaat het gloednieuwe VOC-retourschip De Batavia de rede van Texel voor een lange, gevaarlijke reis naar Oost-Indie?. Een reis die het schip nooit zal volbrengen. Nadat De Batavia voor de kust van Australie? vergaat, voltrekt zich een groot drama onder de opvarenden.

De tentoonstelling Schipbreuk laat deze fatale reis herleven. Maak de fatale reis van de Batavia met e?e?n van de opvarenden als gids. Bataviawerf, Nieuw Land en de Rijksdienst organiseren samen deze spraakmakende tentoonstelling over het verhaal van de oude en de nieuwe Batavia.

Winter Parade aan Tafel Zoals ieder circus een wintervariant heeft, zo kent de Parade de Winter Parade aan Tafel van 23 t/m 26 december 2011 in Amsterdam. Er wordt gedineerd in de piste, rondom is een doolhof van korte voorstellingen en er zijn afterparty’s.

De Winter Parade aan Tafel is een verrassende avond vol eigenzinnig theater waar de bezoeker van de ene naar de andere voorstelling gaat. Er is muziek uit alle windstreken en men kan er culinair genieten.

Schaatsen in Metropool Amsterdam Hoewel het altijd onzeker blijft of we een witte kerst krijgen, vindt u in Metropool Amsterdam volop ijspret. Op verschillende plaatsen worden ijsbanen ingericht. Om na het schaatsen op te warmen, zijn er bovendien kramen met drankjes, oliebollen en poffertjes aanwezig. Holiday On Ice Van 8 t/m 11 december 2011 is er Holiday on Ice in de RAI in Amsterdam. Het publiek wordt verrast met nieuwe, innovatieve ideeën en technieken. De dromen en fantasieën van het publiek worden werkelijkheid in een mix van dans, glitterkostuums en muziek.

Wereld Kerstcircus Carre? Humor, spanning, schoonheid, sensatie en illusies: dat zijn de motto’s van het Wereld Kerstcircus in Carre? van 22 december 2011 t/m 8 januari 2012. Dit Circus wordt gehouden in het Koninklijk Theater Carre?, dat daarvoor zal worden getransformeerd tot ’s werelds mooiste circuspaleis.

Het circus biedt een gevarieerd programma met top acts uit de hele wereld. Er is een grote plaats ingeruimd voor dieren waarbij alle?e?n ruimte is voor diervriendelijke dressuuracts en waarbij het dier in zijn waarde wordt gelaten.

Kerstmarkt Haarlem Ook Haarlem heeft met Kerst heel wat te bieden. Op 11 december wordt de Grote Markt in Haarlem weer omgetoverd tot een schitterende kerstmarkt. In de vele kerststallen vindt u een uitgebreid assortiment aan kerstproducten: van heerlijke kerstkransjes tot winterse mutsen, van prachtige kerstversiering tot warme glühwein.

Naast de markt worden ook dit jaar weer verschillende kerstactiviteiten georganiseerd, zoals kerstkoren en spectaculaire optredens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content