Winter Efteling opent op 14 november

© GF

Van 14 november 2016 tot en met 31 januari 2017 is het weer Winter Efteling. Ruim 11 weken lang hult het pretpark zich in winterse sferen met warme vreugdevuren, guirlandes met duizenden lichtjes en speciale winterattracties.

Speciaal voor deze periode zijn er winterattracties zoals een schaats- en een langlaufbaan. Aquanura, de grootste watershow van Europa, is tijdens de Winter Efteling op z’n allermooist tegen de donkere winterhemel. En ook dit jaar kun je Oudejaarsavond op sprookjesachtige wijze vieren in de Winter Efteling.

Bezoekers van de Winter Efteling genieten van een romantisch winters decor en veel gezelligheid. De Sneeuwprinses en de Vuurprins brengen met hun arrenslee dagelijks een muzikaal bezoek aan de Vreugdevuren en zij zijn dagelijks te bezoeken in het IJspaleis. In het Sprookjesbos is de wintervoorstelling van de parkshow Sprookjesboom te zien.

Winter Efteling opent op 14 november
© GF

Daarnaast biedt de Winter Efteling speciale winterattracties, zoals Langlaufbaan ’t Hijgend Hert van zo’n 400 meter lang, en het overdekte IJspaleis met een echte sneeuwglijbaan en een in- en outdoor schaatsbaan, of maak een ritje in de Arrenslee. Honger kan je stellen met winterse lekkernijen, zoals winterse soepen, warme chocolademelk en versgebakken wafels.

Behalve de waterattracties Piraña en De Vliegende Hollander zijn alle attracties open als de weersomstandigheden het toelaten.

Oudjaar vieren in de Winter Efteling

Ook dit jaar kun je Oudejaarsavond vieren in de Winter Efteling. Vanaf 19 uur zijn er live optredens op verschillende pleinen. Bijna alle attracties blijven open tot 1 uur. Om middernacht wordt het nieuwe jaar feestelijk ingeluid met vuurwerk en bubbels. Vanaf 14 november zijn speciale tickets voor Oudejaarsavond verkrijgbaar.

Praktische info

Winter Efteling opent op 14 november
© GF

De Winter Efteling is elke dag open van maandag 14 november 2016 tot en met dinsdag 31 januari 2017; op weekdagen van 11 tot 18 uur, en in het weekend van 11 tot 19 uur. Tijdens de Kerstvakantie (van 24 december t.e.m. 8 januari) is de Winter Efteling dagelijks open tot 20 uur.

Op 31 december is het park open tot 18 uur. Wie Oudejaarsavond wil vieren in de Winter Efteling krijgt met een speciaal ticket toegang vanaf 19 uur. Het park blijft dan open tot 1 uur ’s nachts.

Sprookjesachtig overnachten

Na een dag vol avontuur in de Efteling, is het mogelijk om te blijven slapen in het Efteling Hotel of in vakantiewoningen of appartementen in Vakantiepark Efteling Bosrijk, direct grenzend aan het attractiepark. Overnachten in de Efteling is altijd inclusief onbeperkt toegang tot het attractiepark.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content