De online-encyclopedie Wikipedia heeft zijn nieuwe project Wikivoyage voorgesteld.

Het gaat om een "vrije, wereldwijde reisgids" die, net als de encyclopedie, geschreven zal worden door de internetgebruikers zelf. De onlinereisgids telt al circa 50.000 artikels in negen talen, waaronder ruim 3.200 in het Nederlands.

"Er is een zeer grote vraag naar reisinformatie, maar slechts weinig bronnen zijn volledig zonder commercieel te zijn. Daar zal nu verandering in komen", zegt Sue Gardner, de directrice van de Wikimedia Foundation. Dat is de stichting achter Wikipedia.

Wikivoyage bestaat eigenlijk al sinds 2006. Het is een onlinereisgids van een Duitse vereniging, die zijn volledige inhoud en naam heeft overgedragen aan Wikimedia. (Belga/MS)

De online-encyclopedie Wikipedia heeft zijn nieuwe project Wikivoyage voorgesteld. Het gaat om een "vrije, wereldwijde reisgids" die, net als de encyclopedie, geschreven zal worden door de internetgebruikers zelf. De onlinereisgids telt al circa 50.000 artikels in negen talen, waaronder ruim 3.200 in het Nederlands. "Er is een zeer grote vraag naar reisinformatie, maar slechts weinig bronnen zijn volledig zonder commercieel te zijn. Daar zal nu verandering in komen", zegt Sue Gardner, de directrice van de Wikimedia Foundation. Dat is de stichting achter Wikipedia. Wikivoyage bestaat eigenlijk al sinds 2006. Het is een onlinereisgids van een Duitse vereniging, die zijn volledige inhoud en naam heeft overgedragen aan Wikimedia. (Belga/MS)