Een van de hoogtepunten is het Wijnfeest van de Midden-Moezel van 1 tot 5 september in het stadje Bernkastel-Kues. In meer dan 30 kraampjes vindt u riesling.

De wijnfeesten beginnen op donderdag met een traditionele proefavond. Op vrijdag volgt de verkiezing van de wijnkoningin tijdens een feestelijke ceremonie. Zaterdag wordt de oude burcht langs de rivier verlicht met een spectaculair vuurwerk en op zondag trekt er de feestelijke Winzerstoet van meer dan 80 kleurrijke groepen door het stadje.

Voor de kinderen is een groot pretpark op de oever van de Moezel.

Maaike Schwering

Een van de hoogtepunten is het Wijnfeest van de Midden-Moezel van 1 tot 5 september in het stadje Bernkastel-Kues. In meer dan 30 kraampjes vindt u riesling. De wijnfeesten beginnen op donderdag met een traditionele proefavond. Op vrijdag volgt de verkiezing van de wijnkoningin tijdens een feestelijke ceremonie. Zaterdag wordt de oude burcht langs de rivier verlicht met een spectaculair vuurwerk en op zondag trekt er de feestelijke Winzerstoet van meer dan 80 kleurrijke groepen door het stadje. Voor de kinderen is een groot pretpark op de oever van de Moezel. Maaike Schwering