Westhoek stelt kinderen centraal

© LimoWreck, Wikicommons

De Westhoek mikt dit jaar op gezinnen met kinderen. Dat blijkt uit de voorstelling met de toppers voor 2013. Ook het aanloopjaar naar de herdenking van de Eerste Wereldoorlog krijgt een prominente plaats.

De regioafdeling Westhoek van provinciebedrijf Westtoer doet dit jaar fikse inspanningen voor kinderen. Eén van de speerpunten is het vakantieboek voor Westhoek KD’s.

Westtoer wil nieuwe producten ontwikkelen waarbij kinderen nauw betrokken worden en doet dit onder meer met een vakantieboek waar kinderen van 6 tot 12 spelenderwijs kennis maken met de Westhoek. In het boek staat ook een bon die ingeruild kan worden in de toeristische diensten en waarmee een voordeelpas voor attracties en musea kan bekomen worden.

Het kind moet ook een prioritaire plaats krijgen naar aanloop van herdenking van de “Groote Oorlog”. Député Franky De Block, bevoegd voor Toerisme, vindt dat kinderen moeten nadenken over oorlog, “opdat de geschiedenis zich niet meer zou herhalen”. Hoewel pas in 2014 de meeste herdenkingsevenementen starten, is er dit jaar hoegenaamd geen sprake van stilte voor de storm, klinkt het bij Westtoer.

Dit jaar nog worden drie autoroutes rond WOI ingereden en moet onder meer het Memorial Museum Passchendaele in de zomer de deuren openen. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content