West-Vlaams gouverneur maant aan tot voorzichtigheid aan zee

© iStock

Het wordt mooi weer dit weekend en de NMBS zet extra treinen in richting badsteden. Gouverneur Anne Martens van West-Vlaanderen vraagt kustgangers met aandrang om zich strikt aan de coronamaatregelen te houden.

Martens vraagt om zich strikt aan alle maatregelen te houden. Haar Antwerpse collega Cathy Berx raadde eerder al niet-essentiële verplaatsingen over de provinciegrenzen af. Een echt verbod is er niet, maar Berx vroeg om onnodige uitstapjes toch uit te stellen. Ze voerde wel andere verplichtingen in om de besmettingen in Antwerpen in de kiem te smoren. Zo gaat de avondklok in voor heel de provincie zodra het juridisch kader goed zit.

Ze kan voor haar voorzichtigheid op bijval rekenen van waarnemend West-Vlaams gouverneur Anne Martens: “Indien je toch naar zee komt, volg dan zeer strikt de regels. Ook tweedeverblijvers moeten opletten”. Wie zich ziek voelt, moet absoluut thuisblijven. Eerder deze week kaartte Martens nog aan dat tweedeverblijvers die besmet raken aan zee, niet geregistreerd worden onder de cijfers aan de kust. Het Agentschap Zorg en Gezondheid en minister Philippe De Backer proberen die regeling nu aan te passen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content