Werken en reizen in Australië wordt duurder

© iStockphoto

De Australische regering heeft besloten dat toeristen vanaf 2017 belastingen moeten betalen op hun inkomsten.

Australië is voor veel rugzaktoeristen het beloofde land om er een tijdlang op uit te trekken. Maar het eiland is duur, daarom opteren veel toeristen ervoor om tijdens hun reis ook wat bij te verdienen.

De Australische regering heeft nu echter beslist dat toeristen op hun inkomsten belastingen zullen moeten betalen. Al houdt ze niet vast aan de vooropgestelde heffing van 32,5 procent. Vanaf 1 januari 2017 zal er een belasting gelden van 19 procent, zo besliste de regering dinsdag.

Onfair

Op dit moment zijn inkomsten tot 18.000 Australische dollar (12.000 euro) vrij van heffing. Als compensatie voor deze belasting wordt de prijs voor een visum verlaagd met 50 Australische dollar tot 390 Australische dollar (ongeveer 266 euro)

Bij veel ondernemingen en boerderijen is men niet opgezet met deze “backpack”-belasting. Zij vrezen immers dat ze geen goedkope werkkrachten meer zullen vinden. De voorzitter van de landbouwersvereniging, Brent Finlay, noemt de taks dan ook “onfair”.

In de periode 2014-2015 kregen ongeveer 225.000 jongeren een werk-en-reis-visum. Hiermee kunnen ze een jaar lang in Australië verblijven en terwijl wat bijverdienen. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content